Vacanță în Mexic

Vacanță în Mexic - travelandbeauty.ro

Mexicul e uimitor și fascinant încât n-ai nicio șansă să te plictisești!

N-o spunem doar noi, ci mai toți călătorii și turiștii care i-au călcat vreodată teritoriul.

Din păcate e atât de departe de noi încât dacă tot ajungi acolo merită să stai cel puțin câteva săptămâni.

Așa că dacă poți ia-ți o vacanță lungă și explorează statul mexican de la nord la sud, pentru că are atâtea de oferit în cadrul celor 3.000 km, distanța de la extremitatea nord-vestică la cea sud-estică!

Dacă nu ai prea mult timp la dispoziție atunci îți recomandăm să vizitezi capitala, Ciudad de Mexico, orașul Oaxaca sau Peninsula Yucatan, la plajă în Cancun și Riveriera Maya.

În Peninsula Yucatan se află și Chichen Itza, cel mai vizitat sit arheologic din Mexic, considerat una dintre cele 7 minuni noi ale lumii.

 

Vacanță în Mexic - travelandbeauty.ro
Chichen Itza, Image via Pixabay/Walkkerssk

 

Mexicul are un sistem de transport foarte bine pus la punct, iar autocarele leagă convenabil toate orașele principale.

Dacă ești mai comod și vrei relaxare de tipul All inclusive, atunci poți să-ți petreci vacanța la plajă, în modernul Cancun.

Plaje frumoase sunt în toate lumea așa că rezervă-ți timp pentru a explora și alte orașe din țară și pentru a te familiariza cu tradițiile și istoria fascinantă a Mexicului.

Sfatul nostru e să începi cu vizitarea Capitalei, locul unde se află și aeroportul principal al țării. Ciudad de Mexico este enorm, cu cei peste 19 milioane de locuitori și este printre cele mai mari aglomerații urbane din lume.

 

Vacanță în Mexic - travelandbeauty.ro
Mexico City. Image via Pixabay/walkkerssk

 

Mexicul e împărțit în 31 de state și un district federal.

Orașele cu peste un milion de locuitori sunt Guadalajara, Monterrey, Toluca, Puebla, Tijuana, Chihuahua, Ciudad Juárez.

În Mexic se află 31 de locuri aflate în Patrimoniul Unesco și toate merită vizitate, explorate și fotografiate: Centrele vechi istorice din Ciudad de Mexico și Xochimilco; Palenque; Teotihuacán; Centrul vechi istoric din Oaxaca și situl arheologic Monte Alban; Centrul vechi istoric din Puebla; Rezervația naturală Sian Ka’an; Centrul istoric și instalațiile vechi miniere de la Guanajuato; Chichén Itzá; Centrul vechi istoric din Morelia; Așezarea precolumbiană El Tajin; Rezervația naturală marina El Vizcaino; Centrul vechi istoric din Zacatecas; Picturile rupestre din zona Sierra de San Francisco; Mânăstirile din secolul al XVI-lea de la poalele vulcanului Popocatepetl; Așezarea precolumbiană Uxmal; Ansamblul monumental din Santiago de Querétaro; Azilul Cabañas din Guadalajara; Tlacotalpan; Situl arheologic „Paquimé în Casas Grandes”; Situl arheologic Xochicalco; Centrul istoric și fortificațiile vechi din Campeche; Calakmul; Centrele misionare franciscane din zona Sierra Gorda în Querétaro; Casă arhitectului Luis Barragán; Insulele și rezervațiile naturale din Golful Californiei; Instalațiile istorice de producție a băuturii Tequila; Campusul universitar de la „Universidad Nacional Autónoma de México”; Rezervația natural „Mariposa Monarca”; Fortificația „San Miguel de Allende” și biserica de pelerinaj „Jesús de Nazareno” din Atotonilco; Vechiul drum negustoresc „Camino Real de Tierra Adentro” („Calea Argintului”); Peșterile preistorice Yagul și Mitla din Valea Oaxaca; Rezervația natural „El Pinacate y Gran Desierto de Altar”.

Vestea bună e că poți vizita Mexicul pe tot parcursul anului. Cea mai potrivită perioadă ar fi însă cuprinsă între luna octombrie și mai.

Dacă vizitezi partea de nord-vest atunci vei avea parte de climă temperată, cu ierni mai reci, în vreme ce în partea de sud-est ai climă tropicală cu temperaturi destul de constante pe tot parcursul anului.

Din iunie până în octombrie vei da de cea mai umedă perioadă a anului, așa că te poți aștepta la ploi.

În Cancun vremea este frumoasă și bună pentru plajă pe tot parcursul anului, cu temperaturi situate între 23- 35 de grade.

Îți recomandăm să vizitezi Mexicul în luna noiembrie când are loc o sărbătoarea unică și fascinantă: Dias de los Muerto (Ziua Morților), în care mexicanii aduc un omagiu celor dragi, plecați dintre noi.

Cel mai potrivit loc unde poți experimenta această sărbătoare este orașul Oaxaca, unul dintre cele mai frumoase orașele din Mexic.

Revenim cu poze și povești din această țară fabuloasă.

Incă nu există niciun comentariu
Lasă un răspuns.

Adresa ta de email nu va fi publicată.