Plecăm la drum!

Plecăm la drum! + travelandbeautz.ro

Dacă anul trecut pe vremea aceasta, colaboratoarea noastră, Oana Iancu, se afla în Columbia, loc din care s-a întors cu un jurnal de călătorii, pe care l-am publicat în cadrul revistei noastre online, aceasta ne-a rezervat şi în 2019 o serie de poveşti sud-americane.

Oana se află chiar în momentul acesta în drum spre America de Sud, mai exact spre Guatemala, urmând să tranziteze de asemenea şi Mexicul.

Ea ne va transmite de la faţa locului fotografii şi informaţii dornice să fie aflate de cei care îşi plănuiesc o viitoare călătorie pe continentul dintre Oceanul Pacific şi Oceanul Atlantic.

Îţi prezentăm mai jos câteva date despre cele două ţări, pentru a-ţi trezi şi mai mult interesul:

– în Guatemala s-a produs primul baton de ciocolată, acest stat fiind şi în zilele noastre cel mai mare exportator a acestei hrane a zeilor. Aici poţi vizita de asemenea şi ChocoMuseum!

– Guatemala găzduieşte 40 de vulcani, unul dintre aceştia este fiind Tajamulco, care deţine titlul şi de cel mai înalt vârf din America Centrală.

– Tot aici poţi găsi şi lacul Atlitan, cel mai adânc lac din America Centrală.

– La Tortugario Montericco vei descoperi un centru care protejează şi conservă ţestoasele marine. În această rezervaţie avea posibilitatea de a elibera puii de ţestoasă în apa mării.

– Nu uita de pietrele de jad, pe care le găseşti la tot pasul în Guatemala, pentru că în această ţară au fost descoperite cele mai multe zăcăminte de jad din lume, conform site-ului Intrepid Travel.

Mai sunt multe alte lucruri de adăugat, dar pe care te vom lăsa să le descoperi din jurnalul de călătorie al Oanei.

Câteva detalii şi despre Mexic:

– înainte de a fi cuceriţi de spanioli, strămoşii mexicanilor au fost mayaşii şi aytecii, popoare extrem de sofisticate care ne trezesc fascinaţia chiar şi în epoca contemporană.

– tequila, sosul tabasco, porumbul şi ardeiul iute sunt originare din această ţară, cunoscută pentru spiritul dinamic al locuitorilor săi.

– a doua cea mai mare graniţă din lume este cea dintre Mexic şi Statele Unite ale Americii.

– Piramida Chichen Itza a fost declarată una dintre cele şapte minuni ale lumii.

Sunt multe, multe alte lucruri de adăugat. Ţineţi aproape pentru mai multe informaţii!

Incă nu există niciun comentariu
Lasă un răspuns.

Adresa ta de email nu va fi publicată.