Papa Francisc către alergători: ceea ce fac acești atleți este foarte frumos pentru că ei nu concurează sau joacă meciuri

Papa Francisc către alergători: ceea ce fac acești atleți este foarte frumos pentru că ei nu concurează sau joacă meciuri.

Papa Francisc a dat apoi un mesaj oficial cu privire la evenimentul care ar fi avut loc joi. Ar fi fost o întâlnire atletică internațională în care campioni olimpici ar fi alergat alături de sportivi paralimpici, refugiați, migranți și prizonieri.

Papa Francisc a numit evenimentul planificat „un martor concret pentru ceea ce ar trebui să fie sporturile. O punte care unește oameni de diferite religii și culturi, promovând incluziunea, prietenia, solidaritatea, educația.

Cu alte cuvinte, o punte a păcii”. Pentru că evenimentul a fost anulat, Papa Francisc a spus că deși cei care ar fi participat nu pot „alerga cu picioarele lor”. Ei pot totuși „alerga cu inimile lor”. „Și astfel, numeroșii sportivi care urmau să participe, și pe care aș fi avut plăcerea să îi întâlnesc personal, donează mai multe obiecte pentru o inițiativă caritabilă”.

 

 

Declaratia a venit in cadrul  primei audiențe a Papei Francisc care a fost acordată unui grup restrâns de tineri sportivi. Acestia ar fi trebuit să participe joi la o întâlnire internațională intitulată „Alergăm împreună”. Pontiful s-a întâlnit cu ei în biblioteca sa privată, după audiența generală de miercuri, 20 mai 2020, dimineață.

Sursa:   Catholica.ro, Vatican, 23.05.2020,

Incă nu există niciun comentariu
Lasă un răspuns.

Adresa ta de email nu va fi publicată.