Delicii mexicane

Mexicanii se întrec în a crea cele mai savuroase combinații, iar gastronomia specifică poate fi sintetizată într-un singur cuvânt: D-E-L-I-C-I-O-A-S-Ă! Înainte să va facem poftă cu deliciile mexicane, iată câteva informații despre faimoasa bucătărie mexicană.

Mexicanii folosesc foarte mult chilli și ardei iute, prin urmare, mâncarea lor este destul de picantă. Uneori vei avea surpriza că presară chili peste orice, chiar și peste fructele proaspete sau înghețată. Majoritatea felurilor de mâncare au la bază porumbul și fasolea, dar și legume precum cartofii dulci, roșii sau avocado. Dacă ești carnivor, ai venit unde trebuie! O bună parte din fripturile acestora, fie vită sau porc, vin însoțite de sosuri mole, disponibile în 7 variante.

Iată ce trebuie, și merită, să gusti dacă te aventurezi vreodată într-o vacanță în Mexic:

Delicii mexicane - travelandbeauty.ro
sursa foto: Pinterest

Guacamole

Ideal pentru vegetarieni, dar nu numai, această salată răcoritoare îți va bucura papilele gustative cu o explozie de arome.

Este vorba de o pastă/salată răcoritoare din avocado (bine copt, nu ca cel pe care îl găsești la noi în supermarket), amestecat cu ceapă, roșii, lămâie verde, usturoi, coriandru și, opțional, ardei iute. De obicei se servește alături de tortillas (lipie) din faină de porumb.

Delicii mexicane - travelandbeauty.ro
sursa foto: Recetas de cocina facil y rapida

Chiles Rellenos

Pe scurt, ardei umpluți cu brânză sau carne picantă. Mai în detaliu – ardei grași puțin iuți, copți și curățați, apoi umpluți, dați prin ou și făină sau mălai, prăjiți și serviți cu sos de roșii sau smântână. Se pot umple cu brânză sau un amestec de carne tocată, nuci și stafide. Uneori ii veți găsi și cu carne de vită sau pui, legume, pește sau fasole.

Delicii mexicane - travelandbeauty.ro
sursa foto: Hello Nutritarian

Pico de Gallo

Se traduce Ciocul cocoșului, denumire ce vine de la faptul că localnicii obișnuiau să îl mănânce direct cu mâna, prinzând bucățile de mâncare cu degetul arătător și cel mare, mișcare ce seamănă cu un cioc de cocoș.
Nu este vorba de un fel de mâncare, ci de un sos servit întotdeauna ca aperitiv, înainte de felul principal. Arată ca un fel de salată cu roșii, ceapă, ardei iute, coriandru și suc de lime, tăiate cubulețe mici și amestecate. O poți consuma cu pâine, tortilla, nachos dar poate fi folosită și ca umplutură în diverse preparate precum tacos sau burrito.

Delicii mexicane - travelandbeauty.ro
sursa foto: Snapguide

Tacos

Probabil că ai gustat și pe la noi dar, crede-ne pe cuvânt, nu se compară cu cel preparat la el acasă! Acest preparat tipic mexican este format dintr-o lipie de făina de porumb sau grâu, umplută cu diverse ingrediente precum: carne de pui, porc, vită, oaie, legume sau orice altceva și servită alături de ceapă și pătrunjel dar și diverse sosuri sau guacamole.

Delicii mexicane - travelandbeauty.ro
sursa foto: Mexico in my kitchen

Pollo Pibil – o rețetă exotică, după care te vei linge pe degete, ce conține pui copt în frunze de banan. Pulpa de pui este marinată într-un suc de portocale sau lămâie, semințele unui fruct numit anatto și pastă iute de ardei, apoi este acoperită cu frunze de banan și pusă la copt în cuptor, într-o tigaie tradițională. La fel de gustoasă este și varianta cu purcel de lapte, copt întreg, care se numește Conichita Pibil.

Delicii mexicane - travelandbeauty.ro
sursa foto: Nom Nom Network

Quesadilla

Asemănător cu tacos, dar potrivit și pentru vegetarieni, acest preparat este un fel de clătită umplută cu brânză, boabe de porumb și fasole, sau orice altceva îți poftește inima. Mai exact, lipia este împăturită în două și deasupra se toarnă brânza topită. O poți servi alături de sosuri precum Pico de Gallo și Guacamole sau sos Rojo, cu chilli roșu.

Delicii mexicane - travelandbeauty.ro
sursa foto: Go Way Better

Cevichele

Mi s-a întipărit în memoria papilelor gustative și acolo a rămas. Ceviche este o salată răcoritoare din pește alb, crud, murat în zeamă de lămâie și servit cu ghimbir, ceapă , ardei, roșii și coriandru. Peștele poate fi înlocuit și cu fructe de mare. Pentru a contrabalansa aciditatea din gură e bine să îl servești alături de banane prăjite sau cartofi dulci fierți în coajă.

Delicii mexicane - travelandbeauty.ro
sursa foto: sursa foto: The Modern Proper

Huevos Rancheros

Dacă vrei un mic dejun consistent atunci învață următoarele cuvinte: „Huevos Rancheros, por favor”. Despre ce este vorba? Despre un fel de ouă ochiuri servite deasupra unui pat de ingrediente precum roșii, usturoi, ceapă, ardei gras, fasole neagră și nelipsita tortilla din făină de porumb. Poți presăra deasupra și niște brânză rasă. Se zvonește că acest preparat este recomandat și împotriva mahmurelii.
Am spus mahmureală? Atunci e cazul să povestim puțin și despre licorile care pot provoca acest fenomen nedorit.

Delicii mexicane - travelandbeauty.ro
sursa foto: Exotic style

Tequila

Băutura-vedetă este, indiscutabil, tequila, prezentă aici în zeci de sortimente, pe care o poți da pe gât sub formă de shot, cu sare și lămâie, sau în combinație cu diverse sucuri.

Delicii mexicane - travelandbeauty.ro
Margarita – cel mai cunoscut cocktail pe bază de tequila.
sursa foto: Pinterest
Delicii mexicane - travelandbeauty.ro
sursa foto: Drool Worthy

Majoritatea barurilor mexicane îți vor servi și Michelada, un cocktail obținut din bere amestecată cu suc de roșii, lămâie și condimente, servit într-un pahar răcit în prelabil, ale căror margini au fost presărate cu sare.

Delicii mexicane - travelandbeauty.ro
sursa foto: Pinterest

O băutură tipică pentru regiunea Oaxaca este mezcal, băutură din agave cu multe grade, care seamănă puțin cu țuica noastră. O caracteristică specială a mezcalului este că, în unele locuri vei descoperi că în sticla în care a fost îmbuteliată băutura se află și viermele plantei de agave, iar în alte locuri primești ca garnitură niște lăcuste prăjite.

Incă nu există niciun comentariu
Lasă un răspuns.

Adresa ta de email nu va fi publicată.