Obiective turistice, în apropierea capitalei Mexico City

Obiective turistice, în apropierea capitalei Mexico City - travelandbeauty.ro

Înainte să o pornesc spre Guatemala am mai făcut două excursii prin împrejurimile Mexico City.

Ambele sunt trasee relativ scurte și pot fi parcurse într-o singură zi.

Obiective turistice, în apropierea capitalei Mexico City - travelandbeauty.ro
Excursie de o zi la Teotihuacan, templul aztec, aflat la 50 km depărtare de Mexico City

Prima zi am fost la Teotihuacan, unde am vizitat templul aztec Teotihuacan, care se traduce prin „locul în care au fost creați zeii”, aflat la o distanță de 50 km de oraș.

Situl este cu adevărat impresionant! Începuturile orașului datează din secolul al II-lea i.C., iar în secolul al VII-lea a decăzut.

Aici poți străbate Calea Morților și poți admira construcțiile ce o înconjoară cum ar fi Piramida Soarelui, Piramida Lunii, Citadela sau Piedestalul Șarpelui de Mare cu Pene.

Te sfătuiesc să iei cu ghid vorbitor de engleză, care să te ajute să înțelegi mai bine povestea locului.

Pentru a ajunge în vîrful Piramidei Soarelui trebuie să urci 244 de trepte! Ceea ce am și făcut.

De aici, din vârful Piramidei Soarelui, la 63 de metri, ai o priveliște de nedescris.

Am continuat drumul pe Avenidas de los Muertos (Calea Morților) până la cea de-a doua piramidă, Piramida Lunii, dar n-am mai avut energie să urc până în vârf, cu toate că erau mult mai puține scări de urcat.

Un sfat pentru vizitatori – În această regiune este foarte cald, așa că fă-ți provizii de apă înainte de a intra in sit.

O altă excursie o poți face la Cuernavaca.

În drum te poți opri să vizitezi situl arheologic Xochicalco, un locaș de cult aztec fortificat în care se întâlnesc influențe ale diferitelor culturi americane vechi.

Cuernavaca este locul de origine al florilor numite Crăciunițe, motiv pentru care, în fiecare an, la început de aprilie are loc un fantastic târg de flori, care atrage vizitatorii cu muzică și aranjamente florale speciale.

În Cuernavaca se află și Palacio de Cortes, împodobit cu picturile murale ale lui Diega Rivera.

Tot aici am vizitat mânăstirea franciscană închinată Sfintei Fecioare și Muzeul Robert Brady, unde se găsesc multe obiecte din artă tradițională și modernă.

Toate cele trei obiective turistice de care v-am povestit pot fi vizitate prin intermediul excursiilor organizate din Mexico City dar și pe cont propriu, cu autobuzul, sau cu o mașină închiriată.

Excursiile organizate includ tot felul de opriri la magazine de suvenire, degustări de tequila și alte capcane turistice, pe care le poți evita dacă faci excursia pe cont propriu.

Mi-ar fi plăcut să fac și niște excursii mai active, cum ar fi escaladarea vulcanilor Popocatepetl (5.426 m) sau Iztaccihuatl (5.286) dar nu aveam nici timp, nici condiția fizică pentru așa ceva.

În plus, Guatemala e plină de vulcani, așa că voi găsi cu siguranță unul pe care să mă cațăr.

Nu intenționez să părăsesc Mexico fără să iau câteva suvenire. E țara unde chiar ai de unde alege! Obiecte de artizanat, amulete, reproduceri din ipsos ale diverselor temple mayașe și aztece, o mulțime de vederi care reprezintă fresce murale și bineînțeles Frida Kahlo, pe care o găsești pe tricouri, în albume, calendare, căni, magneți, oglinzi, etc.

Ca să nu mai zic de sombrero, măști mayașe sau de lucha libre, tequila sau suvenirele cu tentă ușor macabră legate de sărbătoarea „dia de muertos”, Ziua morților.

Mâine e timpul să-mi iau rămas bun de la Mexic și să descopăr o nouă țară, a doua țară din America Centrală pe care o voi vizita, după Costa Rica.

Incă nu există niciun comentariu
Lasă un răspuns.

Adresa ta de email nu va fi publicată.