6 orașe de vizitat în Olanda, după Amsterdam

6 orașe de vizitat în Olanda, după Amsterdam - travelandbeauty.ro

Majoritatea turiștilor care vizitează Olanda se limitează la Amsterdam, fabulosul oraș care a dat un nou sens noțiunii de libertate. Olanda are însă multe alte locuri minunate care merită descoperite atât într-un city break, cât și într-o excursie mai serioasă, de câteva săptămâni. Iată 6 orașe de vizitat în Olanda, după Amsterdam!

Olanda are de asemenea 6 obiective listate în Patrimoniul UNESCO: Schokland și împrejurimile sale, Linia de apărare fortificată din Amsterdam, Rețeaua de mori din Kinderdijk-Elshout, Stația de pompare Wouda, Beemster și Casa „Rietveld-Schröder” din Utrecht.

Descoperă atât Olanda tradițională cu saboți de lemn, câmpuri de lalele și mori de vânt, cât și pe cea modernă, cu coffee-shop-uri, cluburi de noapte, muzee și galerii de artă contemporană.

Travel& Beauty a selectat pentru tine 6 locuri pentru care merită să pui Olanda în fruntea destinațiilor tale viitoare.

6 orașe de vizitat în Olanda, după Amsterdam - travelandbeauty.ro
©500px.com

Rotterdam

Nu rata o vizită în Rotterdam, al doilea oraș că mărime al Olandei. Acesta este totodată un port de renume, ce și-a început existența ca un modest sat de pescari, în secolul al XII-lea.

Aici poți admira arhitectura unică a orașului, cu case vechi, piată centrală Vrijthof, dominată de turlele unor biserici vechi dar și Catedrala Sf. Maria.

Pentru panorame spectaculoase urcă în Turnul Euromast și privește orașul de la înălțimea de 185 metri.

6 orașe de vizitat în Olanda, după Amsterdam - travelandbeauty.ro
©Google

Keukenhof

Ok, poate că Keukenhof nu este chiar un oraș! Dar vorbim despre una dintre cele mai frumoase grădini de primăvară din lume, deci nu puteam trece cu vederea această destinație magică.

Aici, reginele sunt lalelele care formează un covor multicolor. Atracția-vedetă a țării se află în orașul Lisse, la aproximativ 30 de minute de Amsterdam. Aici au loc numeroase spectacole și Parade de flori, vizitate anual de milioane de turiști.

6 orașe de vizitat în Olanda, după Amsterdam - travelandbeauty.ro
©holland3.com

Haarlem

Dacă haosul din Amsterdam te-a copleșit, atunci dă o tură până în Haarlem. Orașul este aflat la aproximativ 20 de minute de mers cu mașina, spre nordul Olandei, pe malurile râului Spaame.

Arhitectura clădirilor sale și străduțele pietruite te vor purta înapoi în timp, în vremurile gotice ale orașului.

Aici poți vizita două muzee excelente: Muzeul Frans Hals Museum și The Teylers Museum sau poți savura o cafea în Grote Markt, piață centrală a orașului, de unde poți fotografia monumentele istorice din jurul tău.

6 orașe de vizitat în Olanda, după Amsterdam - travelandbeauty.ro
©500px.com

Leiden

Lasă-te cucerit și de farmecul orașul universitar Leiden, unul dintre cele mai vechi și frumoase din Olanda, aflat în provincia Zuid Holland, pe vechiul Rin.

Universitatea datează din anul 1575, fiind un important centru cultural cu un observator astronomic și o frumoasă grădina botanică. Aici poți vizita și Biserica Sînt Pieter sau Primăria.

6 orașe de vizitat în Olanda, după Amsterdam - travelandbeauty.ro
©foursquare.com

Maastricht

Dacă vrei să schimbi puțin peisajul îndreaptă-te spre sud-estul îndepărtata țării, pentru a vedea arhitectura medievală din Maastricht, cel mai vechi oraș fortificat al Olandei.

Atracțiile principale includ bisericile Sfânta Fecioara și St. Servatius.

6 orașe de vizitat în Olanda, după Amsterdam - travelandbeauty.ro
©historie.hdpnet.nl

Haga

Astăzi sediu al guvernului, Haga și-a păstrat caracterul unui oraș nobil de odinioară. Așezat între Vechiul Rin și Noul Maas, în apropiere de coasta Marii Nordului, orașul impresionează prin vile, parcuri și construcții noi dar și cu palatele regale sau clădirea Parlamentului.

Vizitează și clădirile guvernamentale din Haga, sediul guvernului și a regalității olandeze și al patrulea cel mai important oraș al Națiunilor Unite.

Te-am convins să vizitezi Olanda?

Atunci își urăm Goede Reis (drum bun) și o călătorie cât mai frumoasă!

 

Reflexia unor clădiri în Canalul Amsterdam-Rin @flickr.com
Incă nu există niciun comentariu
Lasă un răspuns.

Adresa ta de email nu va fi publicată.