Idei de city break pentru 2019

Ți-ai planificat deja, măcar în linii mari, vacanța pentru 2019? Atunci e timpul să vedem pe unde mai poti evada din când în când în weekeduri prelungite! - travelandbeauty.ro

Ți-ai planificat deja, măcar în linii mari, vacanța pentru 2019? Atunci e timpul să vedem pe unde mai poti evada din când în când în weekeduri prelungite!

 

Idei de city break pentru 2019 - travelandbeauty.ro
Image via Pixabay/12019

Dinant, Belgia

După ce ai dat gata Bruxelles, Antwerp și Brugges, e timpul pentru Dinant, un fermecător orășel francofon din regiunea Valonia, Belgia.

Frumusețea sa este hipnotizatoare datorită amestecului brutal, dar impresionant, dintre apele fluviului Meuse și stânca încruntată ce protejează orașul.

Orașul este în sine o atracție turistică, însă te poți opri să vizezi citadela sa, situată în vârful stâncii, ce datează din secolul XI, și catedrala gotică Notre-Dame, ce și-a început povestea în secolele XIII-XIV.

Abația Notre-Dame de Leffe, renumită pentru berea ce o produce și îi poartă numele, este de asemenea o atracție inedită.

Idei de city break pentru 2019 - tarvelandbeauty.ro
Image via Pixabay/lipatovjulia

Dublin

Dublin abundă în atracții turistice.

Orașul este un leagăn al literaturii (primind titlul permanent de Oraș al Literaturii UNESCO) ce a dat lumii capodopere nemuritoare prin reprezentații săi William Butler Yeats, George Bernard Shaw, Samuel Beckett, Oscar Wilde, Jonathan Swift or Bram Stoker.

Dar nu toți oamenii sunt preocupați de literatură!

Nicio grijă, Dublin are una dintre cele mai vibrante vieți de noapte, asta și datorită procentului mare de populație de vârstă tânăra (50%).

Orașul are o mulțime de atracții turistice în frunte cu Temple Bar, unde poți face face un tur al faimoaselor cârciumi.

Îți recomandăm Castelul Dublin, simbolul orașului, Colegiul Trinity, unde se află The Book of Kells, evanghelia realizată de călugării celți în anul 800, Dublinia, o biserică transformată într-un Muzeu al Istoriei Medievale sau St Patrick’s Cathedral.

 

Idei de city break pentru 2019 - travelandbeauty.ro
Image via Pixabay/Zenofotok

Salzburg

Când vine vorba de turism de masă, Viena deține supremația dar există o mulțime de alte orașe austriece care merită descoperite într-un city-break.

Cum ar fi Salzburg, orașul natal al lui Mozart și locul unde s-a filmat pelicula „Sunetul muzicii”.

Aici, te poți plimba pe malurile râului Salzbach, sau poți urca dealul spre cetatea Hochensalzburg, de unde vei avea o panoramă asupra întregului oraș.

Centrul istoric al orașului este unul dintre cele mai bine păstrate din țările germanice.

Alte atracții turistice – Domul construit în stil baroc cu un muzeu plin de tablouri, sculpturi și obiecte de artă dar și Castelul Residenz sau Mănăstirea Sfântul Petru.

 

Idei de city break pentru 2019 - travelandbeauty.ro
Image via Pixabay/RalfGervink

Karlovy Vary

Unul dintre cele mai cinematografice orașe din Cehia merită din plin o vizită!

De ce îl numim așa?

Karlovy Vary a apărut într-o mulțime de producții hollywoodiene în frunte cu celebrul film de spionaj din seria James Bond, Casino Royale.

Karlovy Vary este una dintre cele mai cunoscute stațiuni balneare ale Cehiei; o bijuterie arhitecturală care găzduiește numeroase evenimente culturale, pe tot parcursul anului.

Localizat într-un decor special, acest oraș este totodată o stațiune balneară unde te poți vindecă de tot felul de afecțiuni.

Și asta nu e tot! Cehii fac unele dintre cele mai bune beri din lume, pe care le poți servi în numeroasele berarii tradiționale, unele vechi de sute de ani.

 

Idei de city break pentru 2019 - travelandbeauty.ro
Image via jdombstravels

Guimarães

Când vine vorba de Portugalia toată lumea vizitează Lisabona, Porto și stațiunile de pe coasta.

Recomandarea noastră pentru 2019 este Guimarães, un oraş medieval, aflat la 50 km de Porto, aflat în patrimoniu cultural UNESCO.

Printre atracţiile de neratat ale oraşului se numără Castelul din Guimaraes, simbolul oraşului; Torre de Menagem, Igreja de S.Miquel do Castelo, Palatul ducilor de Braganza, Biserica Sao Miguel do Castelo, Convento do Carmo, Casă de Sezim.

După ce ai descoperit la pas toate aceste minunăţii, ia telefericul, până în vârf de munte; unde te poţi relaxa la picnic şi ai o panoramă excelentă asupra întregului oraş istoric, considerat „locul unde s-a născut Portugalia’’.

 

Idei de city break pentru 2019 - travelandbeauty.ro
Image via Pixabay/Heidelbererin

Heidelberg

Cum îți sună un city break în Germania? Probabil că ai vizitat deja Munchen, Frankfurt sau Berlin așa că venim cu o propunere nouă.

Heidelberg este un orășel pitoresc perfect pentru un city break romantic sau unul de relaxare.

Situat de malul râului Neckar şi mărginit de două dealuri, Heidelberg deţine un centru vechi aflat în Patrimoniul UNESCO şi un frumos castel din cărămidă roşie situat pe dealurile din Baden-Wurtemberg. Grădinile şi curţile interioare ale castelului te invită la plimbări relaxante, picnic sau reverie.

Incă nu există niciun comentariu
Lasă un răspuns.

Adresa ta de email nu va fi publicată.