Amsterdam, orașul european al aventurii

Amsterdam, orașul european al aventurii - travelandbeauty.ro

Dacă te-ai hotărât să vizitezi capitala Olandei, vei descoperi că lumea are un set complet nou de reguli. Vei întâlni sute de canale în oraș, de unde și denumirea de Veneția Nordului, și vei fi nevoit mai tot timpul să te plimbi pe străduțe înguste. De aceea, cel mai bine ar fi să folosești tramvaiul sau, dacă vrei să urmezi tradiția olandeză, bicicleta, ideală pentru aceste drumuri. Poți foarte bine să te plimbi pe jos prin Amsterdam, pentru că așa vei descoperi adevărata harta a orașului.

Amsterdam, orașul european al aventurii - travelandbeauty.ro
Cum se oglindesc clădirile în apa unui dintre canalele orașului Amsterdan, ©Pinterest

Amsterdam este guvernat de monarhie constituțională și stă sub semnul multiculturalității, sublinat și de sloganul „Live and let live”. Orașul exercită o atracție neobișnuită cu un amestec de vechi și nou, cu clădiri impresionante din secolul al XVII-lea, dar și cu construcții moderne cu linii îndrăznețe. Poți începe aventura cu explorarea centrului vechi al Amsterdamului, străbătut de șase canale principale concentrice: Singel, Herengracht, Keizersgracht, Prinsengracht, Lijnbaansgracht și Singelgracht ce formează împreună Centură Canalului pe care Olandezii o numesc Grachtengordel.

Amsterdam, orașul european al aventurii - travelandbeauty.ro
Muzeul Rijsks, © Pinterest

Printre cele mai vizitate obiective turistice din această zona se numără: Rijksmuseum, Muzeul Van Gogh, Casa Annei Frank, Piată de Flori, parcul Vondelpark și faimosul Red Light District. Merită vizitat și cartierul Jordaan, un vechi cartier muncitoresc ce acum a devenit foarte luxos.

Pentru relaxare și plimbări prin natură alege Plantage un cartier plin de verdeață unde se află o grădina zoologică și numeroasele sale grădini botanice. Dacă ai timp pune pe lista ta și fantastica grădină Keukenof, care te așteaptă cu 32 de hectare acoperite cu flori, majoritatea lalele.

Amsterdam, orașul european al aventurii - travelandbeauty.ro
Interiorul uneia dintre serele Grădinii botanice din Amsterdan, ©Pinterest

Plimbă-te cu barca pe canale, începându-ți itinerariul de la gara principala sau Rijksmuseum sau te poți îmbarca în „autobuzul canalului”, ce are stații la toate obiectivele turistice principale ale orașului.

Descoperă mai multe despre istoria orașului după o vizită la Muzeul Amsterdam, iar apoi află poveștile animalelor găzduite la grădina zoologică „Artis Zoo”. Aici poți ascultă conversațiile diferitelor animale, poți alerga după fluturi în Pavilionul Fluturilor sau după păsările din Bird House – nu vei putea prinde nici fluturii, nici păsările, în primul rând pentru că nu este permis și în al doilea rând pentru că…să fim serioși, vorbim despre viețuitoare cu aripi.

Tot aici poți găsi și un planetariu, pentru a rătăci printre stele. În week-endurile de vara în incinta acestei grădini zoologice sunt organizate concerte, astfel că te poți bucura de un cadou muzical în mijlocul naturii.

Amsterdam, orașul european al aventurii - travelandbeauty.ro
Muzeul unuia dintre cei mai celebri pictori olandezi, van Gogh, ©Pinterest

O călătorie la Amsterdam nu poate fi considerată completă fără o vizită la Muzeul Van Gogh, care găzduiește cea mai mare colecție de tablouri semnată Vincent van Gogh, dar poți descoperi și opere de artă ale unor impresionișți precum Monet sau Gaugain.

O colecție impresionantă de picturi poate fi găsită și în Muzeul Național „Rijksmuseum”, cel mai important exponat aici fiind fără doar și poate „Ultima cină”, capodoperă a lui Rembrandt. Cei curioși să descopere unde a trăit artistul îi pot vizită reședința aflată pe stradă Jodenbreestraat, numărul 4.

Cluburile din Amsterdam sunt faimoase în întreaga lume,
Cluburile din Amsterdam sunt faimoase în întreaga lume, ©Pinterest

Dacă microbul shopping-ului te-a împins spre un city break în Amsterdam, nu-ți uita cartea de credit pentru că oferta este impresionantă, de la magazine de lux până la buticuri originale cu haine unicat sau kioskuri de unde poți alege suvenire haioase. Cât despre viața de noapte din Amsterdam nu cred că mai are nevoie de vreo prezentare: numărul cluburilor de aici este mai mare că oriunde, iar distracția este garantată!

Revenim cu recomandări și obiective turistice obligatoriu de bifat.

Incă nu există niciun comentariu
Lasă un răspuns.

Adresa ta de email nu va fi publicată.