3 destinații pentru un city break alături de mama

3 destinații pentru un city break alături de mama - travelandbeauty.ro

Încet, dar sigur, se apropie și sărbătorile de iarnă iar odată cu ele începe goana pentru cadouri.

Travel&Beauty are o propunere interesantă. Ce ar fi dacă anul asta îi faci cadou mamei o vacanță în care să o însoțești?

Nu îți vom înșira motivele pentru care merită din când în când să faci câte o călătorie alături de mama ta, pentru că sunt multe.

Un lucru e sigur – O vacanță împreună cu mama e întotdeauna binevenită și aveți de câștigat amândouă din ea!

Travel&Beauty a ales 3 destinații europene potrivite pentru o asemeana escapadă mamă-fiică.

 

3 destinații pentru un city break alături de mama - Travelandbeauty.ro
Image via Pixabay/Mike_68

Roma

Indiferent de anotimp, Roma este fabuloasă!

Așa că nu mai sta pe gânduri, rezervă două bilete și pregătește-te pentru o aventură specială.

Nu te lasă descurajată de porecla de Orașul celor 7 coline, Roma nu are suișuri și coborâsuri extreme și poate fi descoperită lejer, la picior.

Descoperiți împreună impresionanta măreție a imperiului roman prin monumente precum Colosseum, Forumul lui Traian, Casa lui Nero, Panteonul sau Castelul Sant Angelo.

O zi întreagă o puteți dedica Vaticanului unde puteți admira grandioasa Capelă Sixtină.

O plimbare braț la braț prin Piazza di Spagna, o poză cu Columna lui Traian sau o vizită la Castelul Sant Angelo vor fi amintiri care le veți păstra pentru tot restul vieții.

Apoi, vezi dacă recunoaște filmul în care apare cea mai fotografiată fântână din lume, Fontana di Trevi, locul unde s-a bălăcit Anita Eckberg în La dolce Vita.

Opriți-vă din când în când să savurați o gelato sau un espresso ca la carte iar dacă vă prinde ora 19.00 lângă Santa Maria în Montesanto, veți avea șansă să ascultați muzică gregoriană.

Dacă nu poate merge prea mult pe jos, avem o soluție la îndemână oricui – autobuzele turistice de tipul hop-on hop-off, din care puteți vedea principalele obiective într-o singură zi!

 

3 destinații pentru un city break alături de mama - RevistaMargot.ro
Image via Pixabay/hbieser

Viena

Dacă alegi Viena pentru o vacanță alături de mama atunci poate iei în considerare finalul lunii noiembrie sau luna decembrie, când întregul oraș se schimbă în haine de sărbătoare pentru Târgul de Crăciun.

O zi întreagă o puteți dedica doar Palatului și Parcului Schönbrunn, listat în Patrimonul UNESCO, unul dintre cele mai fantastice palate din lume, care impresionează prin arhitectură și grădini baroce, dar și prin cea mai veche grădina zoologică din lume.

Pentru a scapă de aglomerație începeți ziua în fosta reședința de vara imperială Schloss Schönbrunn.

Aici puteți petrece cu ușurință o zi în palat și în parcurile cu grădini franțuzești sau puteți vizita grădina zoologică.

Pentru a încheia plăcut ziua, vizitați cramele Grinzing, unde puteți savura un pahar cu vin vienez de calitate.

Dacă aveți mai mult timp la dispoziție vizitați și Catedrala Sfântul Ștefan, Școală Spaniolă de Călărie, Palatul Imperial Hofburg, Galeriile Belvedere și toate muzeele de talie internațională de aici.

Păstrați pentru la final o vizită dulce în legendara cafenea Cafe Central unde puteți savura un capuccino spumos și o felie de Apfelstrudel (ștrudel cu mere).

 

3 destinații pentru un city break alături de mama - travelandbeauty.ro
Image via Pixabay/012

Praga

„Orașul de Aur” este destinația perfectă pentru toți iubitorii de frumos, așa că mai mult că sigur că și mama ta va rămâne fascinată de comorile aflate în acest oraș.

La fiecare colț de stradă dai nas în nas cu istoria și arta, culminând cu centrul istoric al orașului, inclus din 1992 pe lista UNESCO a locurilor din patrimoniul cultural mondial.

Cele mai multe poze le veți face pe Podul Carol, unul dintre cele mai frumoase poduri din lume, vizitat și fotografiat anual de milioane de turiști.

Din cauza aglomerației permanente este greu să admiri în liniște superbele statui ale personalităților, aliniate simetric pe podul de peste Vltava, dar cu siguranță merită efortul.

Vizitați Orașul Vechi și Orașul Nou, Ceasul Astronomic, Podul Carol, Castelul Praga și Catedrala Sf. Vitus.

La cină, dacă vrei să mergi la sigur, îți recomandăm Kampa Park, considerat cel mai bun restaurant din Praga.

Acesta este poziționat pitoresc lângă un rău și oferă o gamă variată de mâncăruri din toată lumea.

Comandă specialități locale precum rață pe varză și încercați una din zecile de sortimente de bere de aici. Nu uita însă să faci din timp rezervarea!

Tu în ce orașe ai călătorit alături de mama?

 

Sursa fotografiei principale: The Zoe Report
Incă nu există niciun comentariu
Lasă un răspuns.

Adresa ta de email nu va fi publicată.