Ce mi-a plăcut la Kickboxing

Nu sunt străină de activitățile sportive, însă până în urmă cu 2 ani de zile nu mă atraseseră niciodată sporturile de contact.

Astfel la invitația unei prietene, care practicase ani buni de zile Muay Thai, ajung să particip la un antrenament de kickboxing, artă marțială hibridă ce combină mai multe stiluri de luptă.

Inițial am fost puțin sceptică, mirosul unei săli de luptă este unul înțepător, nu agreez competivitatea și știu că pot fi destul de neîndemânatică.

Dar am hotărât să trec peste prejudecăți.

Pentru început am învățat să-mi pun feșe și mi-am găsit o pereche de mănuși potrivită mărimii mâinilor mele.

Ce mi-a plă - travelandbeauty.rocut la Kickboxing
sursa foto: Pinterest

Low kick, high kick, directă, croșeu – erau noțiuni complet abstracte pentru mine. Pe parcurs însă te familiarizezi cu termenii și practicarea exercițiilor îți intră în reflex.

În cadrul exercițiilor de kickboxing se utilizează atât mâinile, cât și picioarele, intensitatea antrenamentului crește succesiv și o ședință durează 60 de minute.

Ai o oră la dispoziție în care să transpiri din greu și să te folosești de toată forța pe care o deții.

O oră în care, mai ales în primele ședințe, vei crede că nu vei rezista până la finalul antrenamentului, dar te surprinzi de fiecare dată reușind să-l duci până la capăt, acest lucru îți va conferi încredere în tine și în abilitățile tale.

Poți exersa diferite lovituri la sacul de box sau poți lucra cu un partener. Să nu ai impresia că vei apuca să-ți tragi răsuflarea! În pauze, antrenorul îți solicită efectuarea unor serii de abdomene, flotări sau alte tipuri de exerciții.

Nu numai că participarea la aceste ore de kickboxing îți tonifică întreaga musculatură și îți conferă o stare de spirit vivace, dar poți practica exercițiile învățate pentru a te autoapăra. Asta da utilitate!

Am urmat cursuri de kickboxing vreme de câteva luni și mi-a plăcut la nebunie.

Curând plănuiesc să reiau practicarea acestui sport și să-mi reintru în formă.

Voi ați încercat și alte sporturi de contact? Care dintre ele v-au plăcut cel mai mult?

Ce mi-a plăcut la Kickboxing - travelandbeauty.ro
sursa foto: Pinterest
Incă nu există niciun comentariu
Lasă un răspuns.

Adresa ta de email nu va fi publicată.