Socotra, insula extraterestră din Yemen

Socotra, insula extraterestră din Yemen - travelandbeauty.ro

Te tentează o călătorie extraterestră? Nu-ți putem încă oferi așa ceva, dar avem o propunere oarecum similară – Insula Socotra, din Republica Yemen, poreclită și Insula Extraterestră.

Dacă vrei să vezi nişte copaci cu adevărat ciudaţi, plante desprinse parcă din filmele science-fiction şi peisaje uluitor de frumoase, atunci trebuie să vizitezi Socotra.

Socotra este un arhipelag din Oceanul Indian format din patru insule.

Cea mai mare dintre ele este insula cu același nume, care acoperă o suprafață de 95% din teritoriul arhipelagului. Aceasta are o lungime de 132 km și o lățime de 49,7 km.

Insula se remarcă datorită florei sale deosebite, o treime din plantele care cresc aici neputând fi regăsite în nici un alt loc din lume. Ce-i drept, la o privire de ansamblu te cam izbește aspectul extraterestru al locului.

Insula se mândrește cu o varietate impresionantă de plante, multe dintre ele considerate de egipteni, greci și romani leacuri naturale pentru diferite boli.

Legendele povestesc că insula a fost păzită în trecutul îndepărtat de șerpi uriași ce se ascundeau prin peșteri. Cei care însă au pășit pe insulă în vremurile noastre s-au întors vii și nevătămați și încărcați cu o sumedenie de fotografii fabuloase.

Socotra este în sine o comoară prețioasă, o lume pierdută, unde flora impresionantă alternează cu porțiuni de plajă acoperite de nisip fin.

Printre cele mai fotografiate plante se numără și bizarul copac Dracaena cinnabari; numit și Socotra Dragon Tree sau Dragon Blood Tree (arborele cu sânge de dragon), datorită culorii lui roșii. Îl vei recunoaște imediat datorită coroanei în formă de umbrela.

 

Socotra, insula extraterestră din Yemen - travelandbeauty.ro
Image via i.pinimg.com

 

Pe lângă plantele pe care nu le-ai mai văzut pe nicăieri, aici te mai aşteaptă şi tot felul de plaje cu nisip alb şi fin, o mare turcoaz, peșteri ciudate, puţini turişti și multă liniște, fiind perfectă pentru relaxare.

Îți place să faci snorkeling? Atunci află că aici sunt numeroase recifurile de corali şi peşti coloraţi; plus una dintre cele mai frumoase peisaje marine şi submarine pe care le-ai văzut vreodată.

Cum ajungi aici, ne vei întreba mai mult ca sigur. Ei bine, există două modalități. Poți alege să aterizezi în capitala statului Yemen, Sana’a, și de acolo să iei avionul către Socotra.

O a două opțiune este aceea de a zbura prin Emiratul Sharjah, unul dintre Emiratele Arabe Unite. Compania aeriană FELIX are zboruri direct spre Socotra. Odată ajunși pe insula va trebui să vă închiriați o mașină de teren pentru a vă putea bucură de frumusețea peisajului.

În Socotra există câteva hoteluri dotate cu facilități standard, la prețuri rezonabile. Mulți turiști preferă însă camping-urile eco, unde pot închiria corturi și au acces la dușuri.

Sună bine?

Socotra, insula extraterestră din Yemen - travelandbeauty.ro
Image via Trover
Incă nu există niciun comentariu
Lasă un răspuns.

Adresa ta de email nu va fi publicată.