Poveștiri de alergător

Poveștiri de alergător - travelandbeauty.ro

În cazul în care n-ați observat că scriu mult, vă spun că e datorită faptului că am ieșit de pe blog și m-am extins cu rubrica „Viața cu gust de alergare”, apărută în revista online, Travel&Beauty.

Proiecțelul dezvoltat împreună cu cei de la Travel&Beauty este menit să „povestească” din experiența mea de alergător și pofticios de profesie, cu bune și rele.

Articolele noastre se adresează unui public nespecializat, așa cum sunteți sau erați și voi, așa cum suntem și noi.

Fie că ești sportiv amator, fie că parte din categoria elitei ce deține un bagaj de cunoștințe bogat, atât în domeniul sportului, dar și al nutriției, gândește-te că doar povestind despre relația sport-mâncare-viață cotidiană, putem avea șansa să îi ajutăm pe cei care sunt novice într-ale activităților sportive sau pe cei cărora le este greu să stabilească un echilibru.

De ce să nu încercăm să îi ajutăm pe cei care sunt la început de drum să-și găsească mai ușor calea?

Atuurile acestor articolelor puteți fi chiar voi! Nu știu voi cum vă documentați, însă eu, ca să învăț despre nutriție, urmăresc nenumărate profiluri pe Instagram ale unor oameni care au un stil de viață asemănător cu al meu, fac de asemenea parte din tot feluri de grupuri de Facebook – de la vegetarieni la intermitent fasting – chiar dacă nu practic nici una nici alta, citesc articole și mai ales comentariile celor care dezbat probleme de nutriție. Comentariile cititorilor mi se par de multe ori mai pertinente și mai „informaționale” decât articolul în sine.

De aceea, ruugămintea mea este să mă ajutați să transform această inițiativă într-un lucru benefic.

Nutriția este un subiect deschis unor nenumărate opțiuni datorită unicității fiecăruia dintre noi, totodată acest domeniu este și unul foarte sensibil.

Nu are rost să dezbatem adevărul/corectitudinea din spatele alegerilor fiecăruia, putem însă să povestim despre ce face bine fiecăruia dintre noi, ce greutăți am întâmpinat, cum am reușit să trecem peste ele.

Citiți cu atenție, oferiți la rândul vostru sfaturi și înțelegere. Și voi erați cândva la început de drum. Și vouă vă este util să rememorați, repetiția e mama învățăturii, nu așa se spune?

Avem tot timpul din lume să aprofundăm cu discuții interminabile despre keto, Dukan, aminoacizi, efectele glutaminei, ajută-mă înainte să formăm împreună o comunitate de oameni cu aceleași interese. Lucruri minunate pot porni de aici!

Mulți dintre cititorii noștri ar vrea să știe ce pot mânca la 9 seara când ajung acasă și ar rupe frigiderul. Sau ce faceți voi când nu puteți renunța la un obicei nociv – cum vă disciplinați?

Vreau să profit de voi, de cunoștințele voastre, de experiența voastră! Dacă în cazul meu poate funcționa un lucru, la voi altul, cei care ne citesc pot descoperi o combinație ideală între cele două sfaturi date de mine și de voi.

Haideți să fim utili, să fim o sursă de inspirație pentru că learning never stops, să ne amintim pe cât posibil că tonul face muzica.

Aștept idei, subiecte de discuție, povești despre momente de cumpănă și de reușită! Mulțumesc în numele meu și al echipei din redacție – pentru înțelegere și mai ales, contribuție!

Mela&Olimpia and Co.

P.S. Se face în curând anul de când am fost în Spania si o descoseam la masă pe o amică, Andreea, cum, de când și cât de greu i-a fost să mănânce mai puțin cantitativ; mai târziu o altă prietenă, Roxana, îmi explica la un easy run cum stă treaba cu proteina și controlul caloric.

De câte ori nu mi-am băgat piciorul în toată disciplina vieții pentru că mi-era foame, mi-era poftă, când simțeam că mor dacă nu mănânc ceva dulce, când mă gândeam că oricum alerg, deci cui îi pasă dacă mănânc cinci bucăți de crispy wassa cu miere la 21:00, după antrenament.

Și iată-ne din nou aici. Pentru că educația noastră este una continuă. De ce să nu învățăm unii de la alții?

Incă nu există niciun comentariu
Lasă un răspuns.

Adresa ta de email nu va fi publicată.