Melania Răduțoiu ne prezintă Viața cu gust de alergare

Melania Răduțoiu ne prezintă Viața cu gust de alergare - travelandbeauty.ro

Perioada de după sărbători înseamnă pentru mulți o reintrare în matcă în ceea ce privește alimentația și mișcarea. Din păcate, la nici o lună după inițierea oricărei forme de sport versus cele unul – două kilograme acumulate, renunțăm din diverse motive cu gândul că vom reîncepe spre sfârșitul primăverii să arătăm gen „copertă de revistă” pentru sezonul estival.

Însă, ca orice alt domeniu, sportul, indiferent sub ce formă, trebuie urmat consecvent. Când vine vorba de o programare la dentist cel mai probabil nu am renunța la aceasta, dar mereu găsim o scuză să nu ajungem la sală sau să ieșim în parc la o plimbare. Atâta timp cât înțelegem la ce ne folosește și mai ales de ce o facem, mișcarea poate face o diferență semnificativă în calitatea vieții de zi cu zi.

Așa că ne-am propus să venim în întâmpinarea lipsei motivaționale cu o serie de articole scrise de o alergătoare „corporatistă”, așa cum chiar ea s-a autodescris. Un om care, ca majoritatea celor dintre noi, învață să îmbine munca de birou cu sportul, și care ne-a mărturisit că încă învață cum să mențină un echilibru între cele două, chiar și după mai bine de trei ani de alergare.

Înainte de a-i lăsa cale liberă Melaniei Răduțoiu să ne povestească despre aventurile ei sportive, dar și despre provocările culinare ale unui sportiv amator, profităm de ocazie pentru a vă reaminti câteva dintre motivele principale pentru care ar trebui să găsiți o jumătate de oră dedicată vouă:

Mișcarea vă dă o stare de bine, de eliberare, așa că seara, obosiți de la serviciu când pregătiți cina, poate ar fi bine să o faceți în pași de dans alături de cei dragi.

Sau, în diminețile geroase de weekend, cu bocceluța de sală pregătită de cu seară, adăpostiți-vă de frig la o oră de Pilates, împreună cu prietenii.

Rupeți rutina ieșind la o plimbare lungă în familie sau obosiți-i pe cei mici la o sesiune de indoor climbing; întrucât există o multitudine de săli specializate în așa ceva, care oferă o gamă largă de servicii, inclusiv pentru cei mici.

Un mesaj adresat cititorilor Travel&Beauty din partea Melaniei:

Bună tuturor! Mă bucur că vom avea ocazia să ne cunoaștem mai bine prin intermediul revistei online Travel&Beauty. Sper ca experiența mea, cu bune și rele, atât în materie de sport, cât și de alimentație, să vă inspire și să vă motiveze spre o viață cât mai activă și împlinită.

Într-adevăr, am făcut sport mai tot timpul, sub o formă sau alta. De la balet, la atletism, vreo doi ani prin liceu cu o pauză mai îndelungată în timpul facultății când m-a interesat mai mult experiența acumulată în plan profesional decât în sport, ca apoi să revin în forță, cu un abonament la sală de care am profitat la maxim aproape trei ani jumătate.

Pentru a diversifica, am iesit la alergat în mai 2015. Deși nu am fost mare fan încă de la început, în cele din urmă sportul „m-a prins” si trei ani mai târziu am alergat primul ultramaraton montan (septembrie 2018), sau așa cum l-a descris un coleg: „105km? atât fac pân’ la soacra-mea cu mașina!”.

Alergarea a fost o călătorie mult mai complicată și anevoioasă decât mersul la sală, care m-a pus cu burta pe cartea de anatomie mai mult decât în generală și m-a obligat într-un fel să îmi revizuiesc destul de drastic regimul alimentar. Recunosc cu mâna pe inimă, mi-a fost mai greu să mă discipliniez în alimentație decât mi-a fost să mă antrenez, întrucât sunt o persoană foarte pofticioasă!

Dar să nu lungim vorba! Îmi iau rămas bun pentru moment, lăsându-vă în compania uneia dintre „rețetele” mele preferate pentru această perioadă, când încercăm să consumăm cât mai puține alimente dulci, suplimentând cu cele mai grase si proteice.

Toast din pâine integrală cu topping de mușchi țigănesc, castravete proaspăt și roșii cherry feliate, ornate cu „frimituri” de telemea de vacă și un ou poșat, toate condimentate după gust.

Melania Răduțoiu ne prezintă Viața cu gust de alergare - travelandbeauty.roEu prefer busuiocul, sarea de Himalaya și mai ales tot ce înseamnă chilli sau boia afumată și picantă.

O altă variantă la fel de delicioasă este toast-ul integral cu topping de brânzică, felii de avocado, una – două roșii cherry, cu un plus de aromă și savoare dat de somonul afumat și chilli.

Melania Răduțoiu ne prezintă Viața cu gust de alergare - travelandbeauty.roVă aștept data viitoare să povestim despre carbohidrați și cum să îi consumăm în siguranță, dar și despre cum să ne mobilizăm, mai ales în anoptimpul rece, încât să batem recorduri personale în mișcare!

Incă nu există niciun comentariu
Lasă un răspuns.

Adresa ta de email nu va fi publicată.