Ingrediente:
• 2 ouă
• 30 g zahăr
• 1 linguriță de extract de vanilie
• 20 ml de lapte
• 40 g de făină cernută
• 3 g praf de copt
• un vârf de sare
Mod de preparare:
Bateți albușurile cu un mixer pentru 1 minut, adăugați zahărul și continuați să le bateți până aveți o spumă fermă.
Separat, amestecați gălbenușurile cu puțină sare, apoi adăugați vanilia, laptele, făina și praful de copt.
După ce aveți un amestec omogen fără cocoloașe, încorporați 2 linguri de albușuri bătute spumă, folosind mișcări circulare pentru a nu scoate aerul din ele, după care turnați amestecul peste restul albușurilor și continuați să amestecați până la omogenizare.
Atenție! Folosiți în continuare mișcări circulare și nu amestecași prea mult.
Într-o tigaie antiaderentă topiți un cubuleț de unt și la foc mic formați clătitele.
Puneți compoziția în tigaie cu lingura, formând pancakes-uri înalte.
Din tot amestecul vor rezulta 4 pancakes pufoase.
Pentru fiecare pancake veți folosi câteva linguri de compoziție (3-4 cu vârf!).
Dați focul mic, puneți capacul și lăsați pancakes-urile la copt pentru câteva minute sau până se rumenesc frumos la bază, dupa care le întoarceți pe cealaltă parte și puneți din nou capacul, la foc mic, până când sunt gata.
Pancakes-urile se pot servi cu zahăr pudră, dulceață, fructe proaspete, miere, sirop de arțar și chiar înghețată!