Machiajul pe timp de vară

Machiajul pe timp de vară - travelandbeauty.ro

 

4. Uniformizați tenul, cu un fond de ten, un BB-cream ori un CC cream

Indiferent pentru ce tip de produs ați opta, acesta va acționa ca o “armă” împotriva dizolvării machiajului sub căldura toridă a verii, mai ales dacă se foloseşte un produs cu o textură persistentă. În cazul în care aveți un ten gras ori mixt, optați pentru variantele oil-free deoarece fac faţă cu brio excesului de sebum.

Pe timpul verii, țineți cont că trebuie să alegeți o nuanță mai închisă decât cea pe care o folosiți în mod obișnuit în celelalte perioade ale anului. Indiferent dacă vă expuneți sau nu la soare, tenul capătă o culoare mai închisă, fiind expus razelor de soare.

 

Machiajul pe timp de vară - travelandbeauty.ro
sursa foto: Pinterest

 

Puteți alege, de asemenea, fond de ten, BB-cream ori CC-cream cu factor de protecție solară, ideal pentru vară, care protejează împotriva efectelor nocive ale razelor solare.

Nu trebuie să uitați că BB-creamul nu este fond de ten, ci o cremă (hidratantă sau antirid) colorată. Acoperă imperfecțiunile, oferă protectie solară, maschează cearcănele, lasă un aspect uniform al tenului. Poate fi folosită pentru toate tipurile de ten.

CC-cream-ul este considerat fratele mai mic al bb-cream–ului, care se apropie mai mult de un fond de ten decât o cremă hidratantă și, în conseciță, are o putere mai mare de acoperire decât un BB-cream. În cazul în care folosiți un BB ori un CC-cream, puteți apela la un anticearcăn, dacă doriți să camuflați anumite zone ale feței.

Între timp, pe piață a apărut și DD- cream, cu o mai mare putere de hidratare, de protecție a tenului împotriva agresiunilor factorilor externi. Este un produs care are și protecție solară, cu SPF ridicat.

 

Machiajul pe timp de vară - travelandbeauty.ro
sursa foto: Pinterest

 

5. Folosiți o pudră pentru fixare

Pudra este un produs indispensabil pe timp de vară. De altfel, orice femeie ar trebui să aibă o pudră în portfard. Pe caniculă, și cel mai uscat ten începe să strălucească, iar pudra este soluția salvatoare.

Atenție la cantitatea de pudră folosită, în cazul în care aplicați prea mult, există riscul ca tenul să pară încărcat. Foarte utilă este pudra minerală, cu rol de iluminare a pielii.

În cazul unui machiaj sofisticat, dacă se aplică peste fondul de ten sau direct pe față după o zi obositoare, pudra va face pielea să arate mult mai proaspătă.

De asemenea, în timp ce realizați machiajul, puteți folosi pudra și pe pleoapele superioare, dar și pe buze. În acest fel, fardurile vor adera mult mai bine, iar rujul se va întinde mai bine și va rezista mai mult.

 

Machiajul pe timp de vară - travelandbeauty.ro
sursa foto: Pinterest

 

6. Folosiți produse waterproof

Indiferent dacă mergeți sau nu la plajă, produsele waterproof sunt cele mai recomandate pe timpul verii. Un rimel rezistent la apă vă salvează de mici accidente. De asemenea, puteți folosi și o bază waterproof și pentru pleoape. Nuanța trebuie să fie una deschisă.

În cazul în care folosiți dermatograf ori tuș de ochi, alegeți tot varianta waterproof, rezistenta la transfer – în acest fel puteți fi sigure că urmele de transpirație nu vă vor afecta machiajul ochilor sau că produsul se va întinde.

În ceea ce privește machiajul buzelor, puteți alege un gloss, este perfect pentru vară. În cazul în doriți un machiaj persistent al buzelor, puteți opta pentru un ruj persistent, însă nu uitați să hidratați foarte bine buzele înainte de aplicarea acestui produs.

La final, puteți aplica un spray fixator pentru machiaj, cu rol de sigilare a machiajului. În cazul în care aveți exces de sebum, foarte utile sunt șervețelele matifiante.

Dacă mergeți la plajă, nu ar trebui să vă fardați – susțin specialiștii în make up. Puteți folosi, în acest caz, un rimel waterproof, care să dea profunzime privirii. Singurul produs indispensabil este o cremă cu factor de protecție UV.

Nu uitați că pe timpul verii, pielea este bronzată, iar acest lucru reprezintă un avantaj estetic foarte important. Tocmai de aceea, bronzul trebuie scos în evidență cu un machiaj simplu – puțin blush, un gloss nude și rimel waterproof. Este un tip de machiaj foarte natural, cu care nu puteți da greș niciodată.

Incă nu există niciun comentariu
Lasă un răspuns.

Adresa ta de email nu va fi publicată.