Machiajul pe timp de vară

Machiajul pe timp de vară - travelandbeauty.ro

Vara este unul dintre cele mai așteptate anotimpuri, este vremea vacanțelor la mare și la munte, însă atunci când vine vorba de machiajul clasic, aproape toate regulile sunt date peste cap.

Temperaturile ridicate dizolvă cu uşurinţă texturile de machiaj dacă acestea nu sunt aplicate cum trebuie. Tocmai de aceea, există câteva reguli stricte pentru realizarea unui machiaj corect pe timp de vară.

Care sunt pașii ce trebuie urmați pentru ca un machiaj să reziste pe timpul verii?

 

Machiajul pe timp de vară - travelandbeauty.ro
sursa foto: Pinterest

 

1. Curățați foarte bine tenul înainte de a aplica machiajul.

Aceasta este regula de bază, indiferent de tipul de machiaj pe care doriți să îl realizați.

Pielea este supusă permanent acțiunii prafului, impurităților, poluării și tocmai de aceea, ea trebuie curățată atât seara, înainte de culcare, dar și dimineața ori înaintea aplicării machiajului.

 

Machiajul pe timp de vară - travelandbeauty.ro
sursa foto: Pinterest

 

2. Aplicați crema hidratantă.

Pe timpul verii, soarele usucă pielea. Tocmai de aceea, crema pe care o folosiți trebuie să aibă rolul de hidratare. (Foarte importantă este hidratarea internă, de aceea consumul de lichide este foarte important, în special în vreme de caniculă).

Țineți cont de sfaturile dermatologilor, care spun că cea mai bună cremă antirid este crema de protecție solară. Este recomandat să folosiți o cremă cu factor de protecție 30 sau 50, pentru a putea contracara efectele nocive ale razelor solare.

 

Machiajul pe timp de vară - travelandbeauty.ro
Punctele de aplicare ale unui primer. Sursa foto: Pinterest

 

3. Folosiți un primer

Pe timpul verii, este foarte util un primer, care are rolul de a crea o peliculă protectoare între sebum şi fondul de ten.

Acest primer trebuie să fie transparent, astfel încât nuanţa fondului de ten să nu fie influenţată. Este un produs esențial, care previne strălucirea feței.

Crema hidratantă are rolul de a hidrata tenul, în timp ce primerul o pregătește pentru aplicarea corectă a fondului de ten, a BB – creamului ori a CC-creamului folosit, în funcție de preferințe.

Totodată, primerul este un suport pentru ca machiajul să reziste mult mai bine, dar are și rolul de a netezi liniile fine, ridurile sau pentru a acoperi porii.

Click pe numărul 2 pentru continuarea articolului

Incă nu există niciun comentariu
Lasă un răspuns.

Adresa ta de email nu va fi publicată.