Cum ne alegem echipamentul sportiv

Dacă vrei ca sportul să facă parte din viață ta trebuie să „îi” oferi condițiile optime. Cu toate că dacă te apuci de sport, nu echipamentul este cel mai important, nu-i așa? Importantă este dorința de a te simți mai bine în pielea ta și de a fi mereu în formă.

Vorbim de sporturi pe care le poți practica în sălile de sport (Fitness, Pilates, Yoga, Zumba) sau de alergatul prin parc.

Despre echipamentele sportive pentru ski, patinaj sau alte sporturi complicate ne vom ocupa cu altă ocazie.

Dacă te-ai hotărât să mergi la sala dar garderoba ta nu conține și haine pentru sport, hai să dăm o tură prin magazinele de specialitate și să-ți alegem echipamentul!

Stil sau eficiență?

În primul rând trebuie să ne fie clar că nu suntem totuși pe un podium de modă.

Prin urmare, punem accentul pe comoditate și flexibilitate și nu ne pasă de stil sau tendințe. Mă rog, cel puțin în teorie!

Sfatul nostru – Dacă poți, investește într-un echipament de calitate!

Pantofii sport

Pentru alergare, este obligatoriu să ai o pereche bună de încălțăminte.

Pentru yoga sau Pilates, poți rămâne chiar și desculț sau în șosete.

Poți asorta pantofii cu echipamentul de sport, dacă ești genul care este atent la detalii.

Cel mai important aspect este să te asiguri că încălțămintea este comodă și că are pernițe de amortizare în interior. Acestea te vor feri de bătături și de durerile de picioare.

Nu trebuie să investești din prima în cea mai nouă tehnologie, dar să fie pantofi de tipul „running shoes”.

Cum ne alegem echipamentul sportiv - RevistaMargot.ro
sursa foto: Pinterest

Haine

Pentru alergare, poți alege lucruri simple precum un tricou și/sau un hanorac, în funcție de vreme.

La sală este bine să porți tricouri speciale, din materiale care absorb și elimină eficient transpirația. Acestea trebuie să fie comfortabile, din materiale ușoare și naturale și care să nu te deranjeze.

Nu uită de bustieră! Alege una de calitate, în care te simți bine și care îți oferă în același timp o susținere corespunzătoare.

Dacă yoga este sportul tău atunci știi deja că hainele trebuie să fie confortabile, din materiale naturale și în straturi. În general, se recomandă bustieră și maiou sau tricou sport și pantaloni de tipul colant. Nu folosi tricouri prea largi sau lălâi pentru că te vor împiedica în realizarea mișcărilor mai complicate.

Poți alege atât pantaloni scurți, trei sferturi sau lungi, de tipul colant, obligatoriu elastici și fără fermoare. Materialul trebuie să respire și să nu aibă cusături care să îți oprească circulația în anumite zone ale corpului.

Au apărut o mulțime de branduri care se întrec în modele care mai de care mai sofististicate.

Alege comoditatea și funcționalitatea și spor la treaba!

Incă nu există niciun comentariu
Lasă un răspuns.

Adresa ta de email nu va fi publicată.