10 motive să vizitezi Napoli

10 motive să vizitezi Napoli - travelandbeauty.ro

Napoli, cel mai mare oraș din sudul Italiei, are atâtea atracții încât nu ai timp să te plictisești dar dacă ești pe grabă, nici nu ai cum să-i desoperi toate secretele.

Orașul are o istorie și cultură bogată iar asta se vede în special în Centrul istoric, aflat în lista patrimoniului UNESCO, cu cele peste 100 de biserici, muzee, palate, castele, parcuri și situri arheologice.

Travel&Beauty a găsit 10 motive pentru care te vei îndrăgosti de acest oraș.

 

10 motive să vizitezi Napoli - travelandbeauty.ro
Image via Pixabay/ponce_photography

1. Pizza napoletană

Napoli este un oraș incitant care fascinează turiștii și prin gastronomia sa, dar mai ales prin pizza napoletană, despre care se spune că a fost inventată aici.

Acesta a fost considerată inițial o mâncare a săracului, dar adoptată curând și de clasele sociale superioare.

Celebra Pizza Margherita poartă numele Reginei Margherita, ce a fost servită cu acest preparat special în timpul unei vizite. Este o pizza simplă, dar foarte gustoasă, cu roșii și mozarella.

Revenind în zilele noastre, în Napoli ai de ales între numeroase pizzerii, dar și restaurante cu preparate italiene sau internaționale, cu prețuri pentru toate bugetele.

2. Centrul istoric

Incontestabil, cel mai important obiectiv turistic al orașului este centrul istoric, aflat în patrimoniul mondial UNESCO încă din anul 1995.

Acest centru mereu aglomerat și zgomotos, îți oferă atâtea atracții încât ai nevoie de cel puțin două zile să le vizitezi pe toate. Pune pe lista ta castelele medievale, Domul Januarius si Biserica Maria del Carmine dar și Muzeul Național de Arheologie care adăpostește relicve istorice din Pompei și Herculaneum.

3. Diversitate

Diversitatea este principalul atu al orașului – aici găsești munte, mare, istorie, cultură, gastronomie delicioasă și oameni prietenoși.

Napoli este un oraș mare, cu aproape 1 milion de locuitori, fiind capitala regiunii Campania și a provinciei Napoli, precum și cel mai important centru economic și cultural din sudul Italiei.

4. Palatul Regal

Vizitează elegantul Palat Regal, distrus parțial în cel de-al doilea război mondial, dar reconstruit ulterior.

Aici te poți plimba prin apartamente regale, sala tronului, teatrul, biblioteca palatului, dar și minunatele grădini care înconjoară Palatul.

Dacă ești curios să vezi toți conducătorii orașului de la înființarea Regatului Napoli, atunci uită-te atent la statuile expuse în ordine cronologică în fața intrării de vest a palatului.

 

10 motive să vizitezi Napoli - travelandbeauty.ro
Image via Pixabay/martinecci999

5. Muzeele din Napoli

În Napoli ai muzee interesante în care poți să pierzi ore întregi. Cel mai important este Muzeul Național de Arheologie, unde se află multe statuete și mozaicuri găsite în Pompeii și Herculaneum.

După ce ai vizitat atâtea antichități, poate vrei să revii în zilele noastre și să iei pulsul artei moderne așa că îndreaptă-te spre MADRE, Muzeul de Artă Contemporană.

Un alt muzeu interesant este Muzeul Capodimenote, care adăpostește lucrări ale unor pictori italieni celebri, precum și câteva valoroase sculpturi romane.

 

10 motive să vizitezi Napoli - travelandbeauty.ro
Image via Pixabay/Duotone_

6. Pompeii și Herculanuem

Din Napoli poți vizita lejer Pompeii și Herculanuem. Orașul Pompeii se află la 24 de kilometri de Napoli și este una dintre cele mai faimoase ruine din lume și totodată cea mai vizitată destinație turistică din Italia.

Aici, în urmă unei erupții a vulcanului Vezuviu, întreg orașul a fost acoperit cu un strat gros de cenușă și încă mai poți surprinde viață așa cum era la momentul exploziei vulcanului, inclusiv oameni pietrificați de lava vulcanului.

7. Castele faimoase

În Napoli poți vizita o mulțime de castele impozante.

Cei mai mulți turiști sunt atrași de misteriosul Castel dell’Ovo sau Castelul Oului, cea mai veche fortăreața din Napoli, localizat excelent pe un promontoriu din golf.

Legenda spune că poetul roman Vergilius a zidit un ou în fundația castelului pentru a conferi o stabilitate mai mare.

La fel de prețioase din punct de vedere istoric sunt și Castelul Nuovo, care provine din secolul al XIII-lea, sau Castelul Sant’Elmo, aflat pe un deal.

8. În ritm de Jazz!

Dacă îți place jazzul atunci nu rata Festivalul de Jazz din Napoli, un super-festival ce are loc pe 1 august și adună o mulțime de celebrități locale și internaționale.

Vestea bună am lăsat-o la final – intrarea este liberă!

9. Coboară în catacombe

Una dintre cele mai fascinante excursii o vei avea nu în oraș, ci sub el, în faimoasele catacombe.

Aici, în partea subterană a orașului se află o adevărată așezare cu tuneluri, galerii, pasaje și morminte săpate în pereți.

Aceste catacombe se află în partea de nord a orașului, chiar sub centrul istoric. Pasajele secrete fac legătură între Porta Capuana și Palazzo Reale. Se prespune că ele au folosite de trupele armate din secolul VI-lea.

10. Shopping

Și din acest punct de vedere, orașul este raiul pe pământ. Multe străzi comerciale, majoritatea pietonale, precum Via Toledo, Via Chiaia sau Via Mille, sunt înțesate de magazine cu haine și accesorii de ultima oră la prețuri accesibile. Prin urmare, nu-ți uita cardul!

Incă nu există niciun comentariu
Lasă un răspuns.

Adresa ta de email nu va fi publicată.