Gucci, Saint Laurent și Alexander McQueen nu vor mai lucra cu modele minore

Gucci, Saint Laurent și Alexander McQueen nu vor mai lucra cu modele minore - RevistaMargot.ro

Gucci, Saint Laurent și Alexander McQueen se numără printre brandurile de top care au luat decizia de a colabora numai cu modele care au vârsta de peste 18 ani.

Compania franceză de lux, Kering, a anunțat că începând din 2020 modelele minore nu vor mai reprezenta produsele lor. Noua linie directivă se va aplica atât în cadrul show-urilor de modă, cât și în ședințele foto.

Francois-Henri Pinault, președintele și directorul executiv al companiei Kering, a declarat în cadrul unui comunicat de presă că speră ca noua decizie să inspire și alte case de modă din industria vestimentară.

„Considerăm că avem responsabilitatea de a transmite cele mai bune practice în cadrul sectorului vestimentar de lux și sperăm să lansăm o mișcare care va încuraja și alte case de modă să ne urmeze” – spune Punault, citat de CNN.

Industria modei nu este străină de controverse, aceasta întâmpinând multe critici în ultimii ani din cauza promovării „măsurii zero”.

În urmă cu doi ani, compania Kering și LVMH – grup ce deține brandurile Louis Vuitton, Fendi și Givenchy – a publicat un „îndreptar” al bunăstării fizice a modelelor, pentru a proteja sănătatea și condițiile în care acestea lucrează.

Modificările fuseseră introduse la o lună după ce un model rus în vârstă de 14 ani, Vlada Dzyuba, s-a îmbolnăvit brusc în timpul unui contract de lucru în China și a decedat în timp ce-și exercita meseria, în octombrie 2017. Episodul tragic a stârnit controverse în privința modelelor minore și a condițiilor de muncă.

Noile decizii care vor fi puse în aplicare în cadrul colecțiilor de toamnă iarnă din 2020 iau însă în considerare mult mai multe aspecte ale vieților modelelor.

„Din perspectiva noastră, maturitatea fizică și pshilogică a unui model de peste 18 ani este mult mai adecvată ritmului de lucru și solicitărilor cerute în modelling”, afirmă Claire Daveu, reprezentant al companiei Kering.

Incă nu există niciun comentariu
Lasă un răspuns.

Adresa ta de email nu va fi publicată.