Food Stuff: Secretele unui burger cosmopolit

Food Stuff: Secretele unui burger cosmopolit - travelandbeauty.ro

În vara lui 2018, cei de la Food Stuff au fost câștigătorii Locului I pentru cel mai bun burger, în cadrul evenimentului Burger Fest.

Burgerul Trahanache ne-a încântat și nouă papilele gustative și am dorit să-i aflăm secretele.

Travel&Beauty a stat de vorbă cu fondatorul acestui food truck, care a devenit tot mai apreciat de degustătorii de nișă.

– T&B: Cum v-a venit ideea de a vă deschide o camionetă-restaurant și de cât tip activați în domeniul culinar?

Food Stuff: Speranța că o astfel de afacere va apropia clientul de bucătar, că în sfârșit se vor deschide zidurile dintre bucătarie și salonul de luat masa iar oaspetele va putea asista la un real cooking show au fost ideile care m-au determinat să investesc într-un food truck.

Pasiunea pentru gătit vine din perioada studenției, iar în domeniul culinar mă învârt din 2003, când am început să lucrez într-un restaurant din Galway.

– T&B: De unde pasiunea pentru burgeri?

Food Stuff: Pasiunea pentru burgeri (și nu numai ) a apărut odată cu jobul de head-chef într-unul din cele mai bune restaurante de profil din Irlanda.

Acolo am descoperit ce înseamnă, de fapt, un burger: ingrediente de cea mai bună calitate, stăpânirea tehnicilor de gătire pentru fiecare în parte, pasiunea și îndrăzneala de a pune laolaltă ingrediente pentru a obține un produs savuros și original.

 

Food Stuff: Secretele unui burger cosmopolit - travelandbeauty.ro
Chiar el, burgerul Trahanache

– T&B: Cât timp v-a luat să dezvoltați rețeta pentru burgerul Trahanache?

Food Suff: Trahanache a existat dintotdeauna, e un clasic, e neaoș. Trebuia doar scos la iveală.

Burger Fest a fost momentul perfect pentru a-l face cunoscut, cu pamplezirul aferent, chifla cu lapte și unt de la Pain Plaisir.

Am dorit să creez două „tipologii” de burger: tipul irlandez, adica O´Malley, și cel românesc, și anume Trahanache.

Dezvoltarea rețetei în sine mi-a luat cam două zile.

Food Stuff: Secretele unui burger cosmopolit - travelandbeauty.ro
Ingredientele celor doi burgeri-vedetă ai celor de la Food Stuff

– T&B: Cum ați ales numele? Dar ingredientele acestuia?

Food Stuff: Numele n-a fost un moft, a venit natural: O´Malley pentru burgerul irlandez și Trahanache pentru varianta românească.

Am vrut să creez un burger absolut românesc, iar un nume mai potrivit și mai actual decât al unuia dintre personajele lui Caragiale nu cred că aș fi putut alege.

Fie că te gândești la o pârjoală moldovenească, fie că te gândești la un mujdei dobrogean de usturoi (verde, pentru că era sezonul), ori la o murătură prăjită, întâlnită în Oltenia sau șorici pârlit la foc de paie de la o fermă din Brasov, pe toate le găsești în Trahanache, un burger local și totodată cosmopolit.

– T&B: Ce diferențiază burgerii voștri de cei ai altor producători locali?

Food Stuff: Burgerii noștri sunt creați artizanal, iar accentul este pus pe gust, folosindu-ne de ingrediente locale și de sezon (pe cât posibil), dar și de simplitatea condimentelor.

-T&B: Unde vă pot găsi oamenii vara aceasta?

Food Stuff: Vom fi prezenți la Burger Fest 2019 între 10 si 12 mai, iar cei care sunt din Constanța sau care vor merge acolo în vacanță ne pot găsi în fiecare zi la restaurantul Crocant din Carrefour Tom.

 

Food Stuff: Secretele unui burger cosmopolit - travelandbeauty.ro

1 comentariu
Lasă un răspuns.

Adresa ta de email nu va fi publicată.