Cannes – În lumina reflectoarelor

Cannes - În lumina reflectoarelor - travelandbeauty.ro

Dacă ajungi zilele acestea pe la Cannes, ești norocos! Te vei afla în companie aleasă, alături de cele mai strălucitoare stele ale cinematografiei internaționale! Festivalul de Film de la Cannes, ajuns la cea de-a 71-a ediție, a readus orașul în lumina reflectoarelor. Nu că i-ar fi pălit vreodată strălucirea!

Nu te lăsă păcălit de ținuta estivală care se întinde de-a lungul Bulevardului Croisette. În Cannes atitudinea este obligatorie. Nu poți trăi o experiență autentică dacă încerci să stai departe de tumultul bulevardelor. Plimbă-te printre coamele răsfirate ale palmierilor ce se întind de-a lungul străzilor, și nu ai cum să nu te simți un pic important.

Cannes - În lumina reflectoarelor - travelandbeauty.ro
Faimosul bulevard La Croisette. sursa foto: Pinterest

În Cannes, peisajele se desăvârșesc în lumină. Ziua soarele scaldă valurile mării în mii de nuanțe strălucitoare. Noaptea, bulevardul este luminat de culori amețitoare, de roz, albastru, verde, mov, ce se revarsă asupra trotuarului și copacilor. Astfel ești mereu în lumina reflectoarelor, fie că vrei sau nu.

Cannes - În lumina reflectoarelor - travelandbeauty.ro
Portul din Cnnes găzduiește unele dintre cele mai luxoase ambarcațiuni din lume. sursa foto: Pinterest

Plimbă-te de-a lungul portului din Cannes, până când vei descoperi plajele nisipoase ce se ascund dincolo de La Croisette. Te-ai săturat de mângâierea soarelui? Îmbarcă-te în Le Petit Train du Cinema, ce te va purta pe străzile glamour ale orașului. Poți fotografia hotelurile sau locațiile filmelor turnate aici pe ritmurile unor melodii precum Golden Eye și Pretty Woman.

Cannes - În lumina reflectoarelor - travelandbeauty.ro
Trenulețul „cinematografiei”. Sursa foto: Cotedazur – Card

Trenulețul va opri la Biserica Notre Dame Espérance și lângă Muzeul La Castre, ce îți dezvăluie lumea Oceaniei și Arcticii.

Cannes - În lumina reflectoarelor - travelandbeauty.ro
Muzeul La Castre. Sursa foto: Viator

Coboară din trenuleț lângă Palatul Festivalului de la Cannes și admiră palmele încastrate în trotuar ale vedetelor de cinema.

E timpul pentru o cursă cu vaporașul! Acestea te pot purta până pe Insula Sainte Marguerite, unde poți rătăci fără a te pierde pe aleea eucalipților sau a coniferelor. Tot aici se află fortul și Muzeul Mării unde poți admira artefacte găsite pe navele care au naufragiat în jurul insulei. Aici poți vizita celula celui care a fost Omul cu masca de fier, a cărui identitate a rămas secretă și azi. Din fort, poți surprinde peisaje exotice, flora locului jucându-se și strălucind fantastic în ploaia de lumină.

Cannes - În lumina reflectoarelor - travelandbeauty.ro
Sainte Marguerite. sursa foto: Pinterest

Strălucirea Cannesului nu poate fi cuprinsă de un aparat foto profesionist. Singurul în măsură să capteze esența sclipirilor acestei destinații este călătorul dornic de nou.

În ceea ce privește cea mai nouă ediție a Festivalul de Film, se anunță una plină de surprize! Președintele juriului din acest an este o femeie – actrița Cate Blanchet. Acesta ediție marchează întoarcerea controversatului cineast Lars von Trier, care a fost declarat persona non grata în anul 2011. Cel mai recent film al sau „The House that Jack built” se află în afară competiției și a stârnit deja ceva controverse.

Din păcate, anul acesta, România nu are o prezentă semnificativă în cadrul festivalului.

Incă nu există niciun comentariu
Lasă un răspuns.

Adresa ta de email nu va fi publicată.