Beneficiile drojdiei de bere

Beneficiile drojdiei de bere - travelandbeauty.ro

Un produs foarte cunoscut printre cei interesați de fitoterapie, drojdia de bere, „Saccharomyces cerevisiae”, este o colonie de ciuperci microscopice cu efecte benefice asupra organismului.

Drojdia poate fi activă sau inactivă. Se prezintă sub diverse forme, cum ar fi capsule, comprimate, fulgi sau pudră solubilă. În cazul capsulelor, de cele mai multe ori va fi inactivă, adică ciupercuțele au fost omorâte prin încălzire la o temperatură mai mare de 40 de grade, lăsând în urmă un complex de vitamine și minerale.

Ce ascunde drojdia

Complex de vitamine B

Drojdia de bere este o sursă bogată de vitamine B1, B5, B8 și B2, însă puteți găsi și comprimate îmbogățite cu vitamina B12, indispensabilă pentru funcționarea sistemului nervos și a producției de celule roșii.

Proteine

Aproximativ 55% din compoziția drojdiei de bere este constituită din proteine. Nu este totuși cazul să vă faceți probleme în cazul în care urmați un regim alimentar, deoarece acest procent și doza de drojdie de bere recomandată pentru consumul zilnic nu pot duce nicidecum la o creștere în greutate.

Crom

Acesta, asemenea vitaminei B1, ajută la reglarea metabolismului carbohidraților și lipidelor. Așadar, glicemia sau colesterolul ridicat pot fi ținute în frâu cu ajutorul unei diete echilibrate și a aportului suplimentar de drojdie de bere.

Potasiu

Acest mineral ajută la buna funcționare a creierului și a inimii și asigură activitatea normală a glandelor suprarenale. De asemenea, prin aportul său de potasiu, drojdia de bere are un rol deosebit de important în contracția regulată a mușchilor și previne crampele. Îmbunătățește sănătatea oaselor și stabilizează tensiunea arterială.

La ce folosește

– Susține sistemul imunitar, ajutând în prevenția rino-faringitelor și a infecțiilor ORL.

– Ajută la întărirea unghiilor și creșterea mai rapidă a firelor de păr, datorită complexului de vitamine B, care stimulează producția de keratină. Atenție însă! Părul nu va fi nicidecum mai des, însă va crește vizibil mai repede, iar rezultatul se observă chiar după o săptămână de administrare zilnică a drojdiei de bere conform indicațiilor.

– Înlătură balonarea, diareea, iritațiile colonului și gastroenteritele virale, reechilibrând flora intestinală. De aceea este și considerată un probiotic.

Efecte adverse

Din fericire, beneficiile depășesc cu mult efectele adverse. Acestea din urmă se rezumă la balonare sau dureri de cap asemănătoare migrenelor.

Precauții

În cazul în care urmați un tratament pentru diabet, este indicat să vă consultați cu medicul înainte. Drojdia este bogată în polizaharide care pot interfera cu tratamentul dumneavoastră. De asemenea, se recomandă consultarea medicului înainte de administrarea drojdiei dacă suferiți de boala lui Chron, aveți alergii sau luați medicamente antidepresive de tipul IMAO.

Mă hrănesc cu poveștile oamenilor și îmi place să interacționez cu copiii, de la care cred că avem foarte multe de învățat despre noi înșine. În timpul liber cochetez cu acuarelele și visez la grădini veșnic verzi.

Incă nu există niciun comentariu
Lasă un răspuns.

Adresa ta de email nu va fi publicată.