3 filme must-see la Bucharest Fashion Film Festival

3 filme must-see la Bucharest Fashion Film Festival - travelandbeauty.ro

Se știe, filmele și moda defilează mâna în mână.

Dacă ești fashionistă și cinefilă poți împușca doi iepuri deodată la Bucharest Fashion Film Festival! Cea de-a doua ediție a festivalului va avea loc între 13-15 aprilie, la cinematograful Elvira Popescu din București.

Vor defila pe catwalkul cinematografului filme contemporane despre modă precum și filme cult cu o latură estetică̆ accentuată.

Pe lângă filme, ai parte de workshopuri și dezbateri, precum și o competiție internațională cu un juriu pe măsură: Alina Gravrilă, creative director Gavrilă&Asociații, Maurice Munteanu, fashion editor Elle România și om de televiziune, Mihai Bumbu, fotograf de modă , Katryn Ferguson, regizor și curator, Andy Lee, regizor și profesor al catedrei de fashion film la University of Arts London, și Branko Popovic, designer și fondator al festivalului FASHIONCLASH Maastricht.

Travel&Beauty a aruncat un ochi pe programul festivalului și și-a ales filmele favorite.

Iată 3 filme must-see la Bucharest Fashion Film Festival.

3 filme must-see la Bucharest Fashion Film Festival - travelandbeauty.ro
sursa foto: IMDB

We Margiela

Proaspăt ieșit din montaj, filmul din deschiderea festivalul aduce povestea celebrei case de modă avant-garde și a designerului acesteia, Margiela.

Recunoscut pentru discreția extremă și lipsa aparițiilor publice, artistul a inspirat designeri ai momentului, precum Raf Simons și Demna Gvasalia.

Documentarul schițează portretul maestrului deconstrucțiilor vestimentare, a proporțiilor răsturnate, a celui care a ocolit brandingul.

3 filme must-see la Bucharest Fashion Film Festival - travelandbeauty.ro
sursa foto: IMDB

Westwood: Punk, Icon, Activist

Documentarul din 2018 ne face portretul unei femei-designer a cărei activitatea poate fi descrisă printr-un singur cuvânt – extravaganță.

Vivienne a redefinit modă britanică timp de 40 de ani, începând cu aportul adus mișcării punk, alături de Malcolm McLaren.

Documentarul, care a avut premieră la prestigiosul festival Sundance, îmbină imagini de arhivă cu interviuri cu Vivienne și colaboratorii săi.

3 filme must-see la Bucharest Fashion Film Festival - travelandbeauty.ro
sursa foto: IMDB

Machines

Un subiect actual, problema sustenabilității în industria modei, una dintre cele mai poluante industrii din lume, este abordat în Machines.

Rahul Jain semnează acest documentar-eseu cu un limbaj vizual puternic despre efectele dezumanizante ale muncii într-o fabrică din sudul Indiei.

Filmul va fi urmat de discuții constructive pe urmă unui subiect atât de fierbinte, care ne afectează pe toți.

 

 

Logo-ul Bucharest Fashion Film Festival, sursa foto: pagina de Facebook a evenimentului

Incă nu există niciun comentariu
Lasă un răspuns.

Adresa ta de email nu va fi publicată.