10 motive pentru care merită să folosiţi mingile ortopedice

10 motive pentru care merită să folosiţi mingile ortopedice - travelandbeauty.ro

Mingea ortopedică cunoscută ca „Swiss Ball” („Minge elveţiană”) și a fost produsă în
1963 de Aquilino Cosani, un producător italian de materiale plastice. El a perfecţionat modalitatea de creare a mingilor ortopedice. Aceste mingi, cunoscute atunci ca „mingile Pezzi”, au fost folosite pentru prima dată în programele de tratament pentru nou-născuţi şi sugari realizate de Mary Quinton, o fizioterapeută britanică care lucra în Elveţia. Mai târziu, doctorul Susanne Klein-Vogelbach, directoarea Şcolii de Terapie Fizică din Basel, Elveţia, a integrat mingile ortopedice ca o modalitate importantă de terapie fizică.

Bazându-se pe principiile kinetoterapiei, Klein-Vogelbach a susţinut importanţa mingilor ortopedice în tratarea adulţilor cu probleme ortopedice sau medicale. Termenul „Swiss Ball” a început să fie folosit atunci când terapeuţii americani au utilizat aceste tehnici în America de Nord, după ce au observat beneficiile mingilor ortopedice în Elveţia. De la dezvoltarea lor ca terapie fizică, mingile ortopedice sunt folosite astăzi de sportivi pentru pregătire atletică, ca rutină de fitness sau la exerciţii de yoga sau pilates.

Pe scurt, mingile ortopedice sunt realizate dintr-un elastic moale, cu un diametru între 35 şi 85 cm şi umplute cu aer. Presiunea aerului poate fi schimbată prin îndepărtarea tijei supapei, permiţând astfel umplerea cu aer sau dezumflarea acesteia.

Am auzit tot mai des în ultimul timp despre cum poţi folosi mingile ortopedice în locul scaunului clasic, acasă sau la birou. Dar care sunt beneficiile unei astfel de schimbări?

Vom face o listă cu câteva din avantajele folosirii unei mingi ortopedice pe post de scaun.

Indiferent dacă vă petreceţi timpul la birou sau studiaţi acasă pentru următorul examen, mingile ortopedice ar putea fi soluţia pentru a scăpa de durerile de spate.

1. Vă ajută să aveţi o poziţie corectă la birou.

O minge ortopedică nu este stabilă, iar corpul va încerca automat să se echilibreze spre poziţia corectă a coloanei vertebrale. Acest lucru vă ajută să vă îmbunătăţiţi sănătatea coloanei vertebrale pentru că nu veţi mai sta cocoşat sau într-o poziţie incomodă sau nefirească. De asemenea, veţi scăpa de durerile de spate.

2. Vă determină să schimbaţi mai des poziţia corpului.

De exemplu, dacă vă întoarceţi la 45 de grade pentru a lua telefonul mobil, corpul va avea o nouă poziţie. Acest lucru reduce problemele cauzate de şederea prelungită în aceeaşi poziţie.

3. Fitness-ul este la mai la îndemână.

Un alt lucru minunat în legătură cu utilizarea mingii ortopedice în locul scaunului tradiţional, este că puteţi să faceţi exerciţii fizice când doriţi fără să vă ridicaţi.

Dacă aveţi timp liber câteva minute, puteţi profita de el pentru a face exerciţii fără să fiţi nevoiţi să părăsiţi camera.

Pentru că este avantajos şi convenabil, veţi începe să faceţi mai multe exerciţii şi veţi avea o condiţie fizică mai bună şi, implicit, o sănătate mai bună.

4. Vă ajută să îmbunătăţiţi echilibrul.

Să staţi aşezaţi pe o suprafaţă instabilă toată ziua, vă va îmbunătăţiţi echilibrul, precum şi reacţiile muşchilor.

Rezultatul? Un echilibru general mai bun.

5. Veţi întări muşchii abdominali.

Corpul foloseşte în primul rând muşchii de bază (abdominali) pentru a compensa schimbările de echilibru.

Prin folosirea mingilor ortopedice, veţi avea parte de un antrenament abdominal. Nu înseamnă un antrenament complet, însă, cu siguranţă, este folositor.

Având în vedere cât timp petreceţi zilnic la birou, veţi putea să folosiţi din timpul de la serviciu pentru exerciţii fizice şi vă veţi întări muşchii.

6. Îmbunătăţeşte circulaţia sângelui.

Folosirea unei mingi ortopedice, va îmbunătăţi circulaţia sângelui în tot corpul, pe tot parcursul zilei.

În schimb, un scaun de birou reduce circulaţia în anumite părţi ale corpului după ce staţi foarte mult pe scaun.

7. Veţi avea mai multă energie.

Dacă veţi sta într-o singură poziţie, veţi fi mai obosit, în timp ce dacă vă mişcaţi şi sunteţi activ, veţi avea mai multă energie.

Cu o minge ortopedică ca scaun, vă veţi simţi mult mai energici după ce se termină programul la serviciu.

8. Ardeţi până la 350 de calorii pe zi.

Mai multă mişcare în timpul zilei = mai multe calorii arse.

Arderea a 350 de calorii pe zi = pierderea în greutate în timp. Este posibil să nu ardeţi chiar 350 de calorii, dar, totuşi, întregul proces vă va ajuta să rămâneţi în formă.

9. Sunt mai ieftine decât un scaun ergonomic, și să nu uităm, mai utile.

Mingile ortopedice destinate folosirii la birou pot costa între 15 şi 80 de dolari (60 şi 320 de RON).

Mult mai ieftine decât dacă aţi cumpăra scaune ergonomice ale căror preţuri pot varia de la 100 până la 400 de dolari (400 şi 1600 de lei) şi chiar mai scumpe, în anumite cazuri.

10. Sunt distractive.

Cui nu îi place ideea să stea pe o minge ortopedică toată ziua?

Mingile ortopedice sunt o alternativă interesantă pentru scaunul obişnuit şi pot aduce acea scânteie de distracţie de care aveţi nevoie.

Este important de ştiut că alegerea mingii ortopedice se face în funcţie de greutatea şi înălţimea fiecăruia, opţiunile fiind de 55 cm pentru o înălţime cuprinsă între 1,25 şi 1,50 m, apoi 65 cm pentru o înălţime între 1,50 şi 1,75 m şi 75 cm pentru înălţimea de 1,75 şi 1,80 m.

Aţi folosit deja mingile ortopedice pe post de scaune? Dacă răspunsul este da, nu
ezitaţi să ne scrieţi şi să ne spuneţi cum a fost experienţa.

Incă nu există niciun comentariu
Lasă un răspuns.

Adresa ta de email nu va fi publicată.