Unde se găsesc Munții Atlas?

Unde se găsesc Munții Atlas? - travelandbeauty.ro

Munții Atlas sunt o zonă montană în nordul Africii, care se întinde pe o distanță de 1.600 de kilometri între Tunisia, Algeria și Maroc.

Lanțul muntos separă Atlanticul și coastele mediteraneene de deșertul Sahara.

Cel mai înalt vârf din Munții Atlas este Toubkal, situat în sud-vestul Marocului și are o altitudine de 4.165 m.

Formarea Munților Atlas a început acum 80 de milioane de ani după coliziunea plăcilor eurasiatice și africane. Regiunea muntoasă este bogată în minerale, inclusiv minereuri de fier, argint, cupru, fosfat, sare de rocă, mercur, antracit, gaz natural, marmură și fosfat, conform Word Atlas.

Clima poate fi aridă sau relativ umedă, în funcție de secțiunea din zona de munte pe care o alegeți să o escaladați. Nu este neobișnuit să vedeți turme de capre, iar traseele sunt ușor accesibile pentru călători.

Unde se găsesc Munții Atlas? - travelandbeauty.ro
Image via Tourdust

Drumețiile până la vârful Toubkal pot fi dificile și durează aproximativ două-trei zile. Există turiști care experimentează rău de înălțime în timpul urcării, deci este mai bine să mergeți încet, decât să vă obosiți urcând rapid spre vârf, averttizează site-ul The Travel.

Berberii sunt locuitorii acestor munți vii. Casele lor tradiționale cu acoperiș plat, realizate din piatră și pământ, par să fi crescut din munți.

Lumea modernă are un impact redus asupra satelor care se agață de pantele stâncoase.

Când veți vizita Munții Atlas, veți vedea un mod de viață care este în mare parte neschimbat de mii de ani. Deoarece viața acestor oameni este atât de strâns legată de munți, Berberii respectă pământul.

Această cultură veche este cunoscută pentru că a fost deosebit de caldă și primitoare cu vizitatori și s-ar putea să fiți invitați într-o casă berberă pentru o ceașcă de ceai de mentă marocană  (numită Le whisky Berbere).

De asemenea, puteți opta să petreceți o zi cu o familie de berberi, învățând să coaceți pâine, să preparați mese sau să creați ceramică din lutul roșu-brun, informează site-ul Audrey Travel.

 

Imagini preluate de pe site-ul TourDust
Incă nu există niciun comentariu
Lasă un răspuns.

Adresa ta de email nu va fi publicată.