Sicilia, pentru fanii Nașul

Sicilia, pentru fanii Nașul - travelandbeauty.ro

Ești pasionat de filme și turism? Combină ambele pasiuni într-o excursie de care îți vei aminti multă vreme de acum încolo.

Azi îți facem o ofertă pe care nu o poți refuza, ca să-l cităm pe Capo di tutti capi, din filmul Nașul.

Propunerea Travel&Beauty este însorita Sicilie, una dintre cele mai frumoase destinații turistice potrivite pentru o vacanță perfectă dar și o escapada cinefilă.

În Sicilia au fost filmate câteva scene ale ecranizării romanului cu același nume de Mario Puzo, film ce l-a ridicat pe Francis Ford Coppola la rangul de regizor consacrat.

Primele două părți ale poveștii familiei de mafioți Corleone, The Godfather (1972); The Godfather: Part II (1974) sunt adevărate capodopere; recompensate cu zeci de premii, dar cea de-a treia – The Godfather: Part III (1990) nu are recenzii prea bune.

Dacă ai vizionat filmul Naşul, probabil că ți-ai făcut o anume imagine despre Sicilia.

Poți regăsi atmosfera filmului într-un tur al celor mai importante locuri unde s-au filmat scene din Nașul.

Chiar dacă o mare parte din acțiune are loc în New York, sunt câteva locații filmate în Sicilia pe care orice admirator al filmului are posibilitatea să le descopere.

În Sicilia ai la dispoziție o mulțime de tururi organizate dar poți porni și singur în căutarea acestor locații, relativ ușor de găsit.

Dacă vă amintiți, numele orașului din film este chiar Corleone; nume pe care familia nașului îl împrumută la sosirea în Statele Unite. Și chiar există un orașel în Sicilia numit Corleone, situat la aproximativ 40 de kilometri sud de Palermo. Dar nu aici au fost filmate scenele.

Sicilia, pentru fanii Nașul - travelandbeauty.ro
Satul Corleone. sursa foto: SCMP

Începe aventura mafiotă cu orășelul Savoca, locul în care Michael Corleone (interpretat magistral de Al Pacino) întâlnește familia celei care îi va deveni soție.

Sicilia, pentru fanii Nașul - travelandbeauty.ro
Savoca, privită din depărtare. sursa foto: Instagram

Aici poți savura un capppucino și niște prăjiturele, chiar în barul Vitelli în care au fost semnate documentele căsătoriei dintre cei doi.

Sicilia, pentru fanii Nașul - travelandbeauty.ro
Barul Vitelli. sursa foto: Flickr

Tot în Savoca se află și biserica unde Michael Corleone și mireasă sa siciliană, Apollonia, își unesc destinele.

Sicilia, pentru fanii Nașul - travelandbeauty.ro
Sursa foto: Pinterest

Următoarea oprire ar trebui să fie în Forza d’Agro, altă faimoasă locație; precum și Biserica La Traiade, biserica în care Corleone mergea să se roage. Aceeași biserică a apărut și în Nașul II într-o scenă în care tânărul Vito Corleone evadează în America, fiind vânat de o altă bandă de mafioți.

Sicilia, pentru fanii Nașul - travelandbeauty.ro
Stradă din Forza d’Agro. sursa foto: Pinterest

În Palermo au fost filmate scenele finale din Nasul III, filmul care încheie trilogia. Locația aleasă a fost Teatro Massimo; iar scena este aceea în care fiul lui Michael Corleone cânta pe scena operei în vreme ce fiica lui moare pe treptele teatrului.

Sicilia, pentru fanii Nașul - travelandbeauty.ro
Teatrp Massimo. sursa foto: Alla Fine Di un Viaggio

Indiferent că ești sa nu fan al trilogiei mafiote, o vizită in Sicilia este întotdeauna o idee excelentă.

 

sursa fotografiei principale: urbanarts.com.br
Incă nu există niciun comentariu
Lasă un răspuns.

Adresa ta de email nu va fi publicată.