Rola din jad, pentru masajul facial

Rola din jad, pentru masajul facial - travelndbeauty.ro

Una dintre cele mai apreciate metode de masaj facial, cu multiple beneficii, este rola din jad.

De altfel, masajul facial este folosit din cele mai vechi timpuri. Rolele din jad au fost folosite în special în China, ca o rutină zilnică pentru a menține aspectul tânăr al pielii.

Masajul facial are multiple efecte pozitive: tenul se exfoliază mai profund, se stimulează secreția de sebum (foarte benefică în cazul unui ten matur), stimulează drenajul limfatic, iar acest lucru contribuie la detoxifierea profundă a straturilor pielii.

De asemenea, un masaj facial corect contribuie la ameliorarea durerilor de cap sau de ochi, îmbunătățește tonusul muscular, iar acest lucru este foarte benefic pentru reducerea ridurilor fine. În cazul tenurilor acneice si cuperotice, rola de jad este chiar indicată.

Ce este jadul

Jadul este o piatră semipretioasă, apreciată pentru calitățile sale și pentru efectele pe care le are asupra sănătății. Piatra de jad are o particularitate deosebită: ea poate înmagazina atât căldura, cât şi frigul (rece) la fel de bine. Specialiștii spun că inclusiv culoarea ei (verde) este tămăduitoare.

În plus, este considerată o piatră a curajului, a dreptăţii, a echilibrului, a generozităţii şi a păcii. Se spune despre piatra de jad că aduce noroc şi sănătate.

Piatra de jad a fost folosită încă din vechime, în special în China. Era utilizată în ritualuri, ori ca armă de luptă, în mai multe culturi: chineză, maiașă și maori, din Noua Zeelandă.

În anul 3000 î.Hr, conducătorul chinez Fu Has a denumit această piatră „YU” şi a vorbit despre calităţile aproape umane ale acesteia. Are numeroase efecte benefice pentru sănătate, longevitate, relaxare, fertilitate. Jadul fortifică rinichii, inima, sistemul circulator și sistemul nervos.

Chinezii au proverb: „se poate pune preț pe aur, dar nu se poate pune preț pe jad”. Aceste vorbe demonstrează cât de mult apreciază acest popor piatra de jad. Se crede despre aceasta piatră că are rol protector și vindecător.

Rola din jad, pentru masajul facial - travelandbeauty.ro
sursa foto: Glamanti Beauty

Care sunt beneficiile pietrei de jad

Pentru a beneficia din plin de toate calitățile pietrei de jad, aceasta este folosită pentru masaj, sub formă de rolă (foarte folosită este cea cu două capete). La primul contact cu piatra de jad, aceasta va fi resimțită ca fiind foarte rece. În plus, apare senzația că este o piatră umedă ori uleioasă. De fapt, aceasta este textura pietrei, care la contactul cu pielea, eliberează anumite elemente utile corpului uman.

De obicei, se recomandă o rolă cu capăt mai mic pentru masajul din jurul ochilor. Este foarte benefică pentru reducerea cearcănelor, a umflăturilor ori a pungilor de sub ochi, atenuarea ridurilor fine din jurul ochilor. Pielea este puternic stimulată, fapt care determină tonifierea acesteia. De asemenea, folosind piatra de jad, crește elasticitatea pileii, aceasta devine mult mai catifelată, prin sporirea nivelului intern de hidratare.

Rola de jad cu capăt mai mare se folosește pentru masajul feței, a gâtului ori a altor părți ale corpului. Masajul corpului cu rola de jad contribuie la creșterea fluxul limfatic, ajută la detoxifiere și drenaj. Totodată, îmbunătățește circulatia, elasticitatea pielii și stimuleaza muschii obositi pentru a îmbunătăți tonusul. Se spune că piatra de jad are o vibrație calmă și armonioasă, iar acest lucru duce la echilibrarea totală a organismului. De asemenea, stimulează punctele de acupunctură și zone reflexe pe corp sau față.

Piatra de jad are culoarea verde, însă nuanțele și irizațiile ei sunt diferite, datorită prelucrării manuale a pietrei. Rece, piatra din jad are un efect calmant asupra sistemului nervos. Răcoarea jadului închide porii și întinde pielea.

Cum se folosește rola de jad, în masajul facial

Efectele benefice ale jadului asupra tenului au o explicație simplă și clară. În mușchii noștri faciali, se află destul de multă tensiune, iar aceasta este cauza apariției ridurilor de expresie ori a ridurilor fine, în special cele din zona frunții și a ochilor. Masajul facial cu rola din jad elimină această tensiune. În plus, ritualul este unul relaxant, mai ales atunci când este efectuat înainte de culcare.

Rola din jad, pentru masajul facial - travelandbeauty.ro
Mișcările pe care trebuie să le execuți cu rola de jad, sursa foto: Etsy

Dacă v-ați cumpărat o rolă de jad, convinsă fiind de beneficiile pe care această piatră le aduce tenului, trebuie să urmați câțiva pași foarte simpli, pentru a realiza un masaj facial corect.

1. Curățați foarte bine tenul, folosind demachiant, apă micelară și apoi un toner.

2. Aplicați pe față (inclusiv pe gât și decolteu) un ser pentru ten ori un ulei. (Uleiul poate fi înlocuit cu cremă de masaj).

3. Întindeți foarte bine produsul pe față. Începeți să masați, cu ajutorul rolei, din zona centrală spre exteriorul feței (Faceți aceste mișcări timp de 5 – 10 minute, până ce uleiul este absorbit complet și tenul devine mai luminos)

Rola din jad poate fi folosită în combinație cu alte produse cosmetice: crema de față, de zi sau de noapte sau anumite măști cosmetice.

Recomandare: Păstrați rola de jad în frigider, când este rece are un efect mai rapid.

Atenție! Rola de jad nu este un instrument medical, folosit pentru a diagostica, trata, sau preveni o boală și, tocmai de aceea, înainte de a utiliza nu ar fi rău dacă ați întreba medicul dumneavoastră.

Incă nu există niciun comentariu
Lasă un răspuns.

Adresa ta de email nu va fi publicată.