Piloxing – un antrenament tot mai popular

Piloxing - un antrenament tot mai popular - travelandbeauty.ro

La ce se referă piloxing-ul şi cum ne ajută să avem un corp sănătos?

Ştim deja că îmbinarea rutinelor de antrenament reprezintă o modalitate excelentă de a menţine corpul în formă şi, implicit, sănătos. Îmbinarea lor într-un singur antrenament constituie o modalitate foarte bună de a vă asigura că tot corpul se află în mişcare. Piloxing-ul, o tendinţă care îmbină mai multe sporturi, box, pilates şi dans, are succes datorită faptului că oferă multă energie celor care îl practică. Nu este de mirare că a devenit, în scurt timp, noua modă în domeniul antrenamentelor în rândul actriţelor de la Hollywood.

De ce piloxing şi cum a devenit popular?

Piloxing-ul a fost inventat de dansatoarea de origine suedeză, Viveca Jensen, care a dorit să organizeze cursuri care să le ajute pe femei să devină mai puternice şi mai încrezătoate în propriile forţe. Graţie şi forţă reprezintă motto-ul antrenamentului.

Piloxing-ul are numeroase beneficii pentru organism. Elementele de box ajută nu doar la arderea caloriilor, ci şi la întărirea muşchilor. Mişcările de pilates ajută corpul să devină mai flexibil, ceea ce este esenţial pentru a menţine corpul sănătos şi puternic.

Înainte de a începe antrenamentele, trebuie să ştiţi că aveţi nevoie de un echipament care include: mănuşi speciale cu greutăţi, tricou sau maiou de sport, pantaloni de trening sau colanţi. Mănuşile au un rol extrem de important pentru că vă ajută să vă tonifiaţi corpul. Greutatea din mănuşi reprezintă, de asemenea, o modalitate excelentă de a vă activa jocul cardiovascular pentru a stimula metabolismul şi pentru a arde caloriile. Participantele iubesc, de asemenea, faptul că antrenamentele de piloxing au loc pe muzică, ceea ce este foarte distractiv. Trebuie să ştiţi că piloxing-ul se face în picioarele goale pentru activarea senzorilor de mişcare şi pentru echilibrarea totală a tălpilor.

Posibile riscuri

Ca orice sport sau antrenament, piloxing-ul nu este pentru toată lumea. Dacă sunteţi începătoare sau dacă aveţi afecţiuni fizice care vă limitează capacitatea de a vă deplasa, este posibil ca acest tip de antrenament să nu fie pentru dumneavoastră. Vă recomandăm să urmăriţi mai întâi cum se desfăşoară o clasă de piloxing şi să cereţi acordul doctorului dumneavoastră, în cazul în care aveţi dubii că ar putea să vă afecteze sănătatea.

Următoarea problemă este că dacă preferaţi să lucraţi cu un instructor profesionist în sala de gimnastică, s-ar putea să întâmpinaţi probleme în a găsi un instructor bine pregătit. Popularitatea acestui antrenament nu s-a răspândit încă suficient în România, aşadar o soluţie ar fi să vă cumpăraţi un DVD cu exerciţii de piloxing şi să încercaţi acasă.

Beneficii

Ajută la arderea caloriilor şi tonifierea corpului, atunci când efectuaţi corect exerciţiile. Problema constă în faptul că nu toată lumea va fi capabilă să efectueze corect mişcările şi se pot răni dacă fac greşeli mari. De aceea, este bine să fiţi atente şi să nu vă forţaţi sau să puneţi presiune pe dumneavoastră. Acordaţi-vă timp.

Pentru persoanele care execută corect antrenamentele de piloxing vor avea următoarele beneficii:

 400-900 de calorii arse/antrenament;

 antrenamentul lucrează toate grupele musculare;

 veţi căpăta flexibilitate mai mare;

 veţi avea viteză crescută;

 veţi îmbunătăţi autocontrolul;

 veţi creşte încrederea în sine;

 veţi reduce stresul.

Nu în ultimul rând, vă veţi distra şi vă veţi petrece timpul liber într-un mod folositor.

Cum vi se pare? Aţi încercat sau doriţi să încercaţi? Aşteptăm părerile dumneavoastră.

Incă nu există niciun comentariu
Lasă un răspuns.

Adresa ta de email nu va fi publicată.