Lucruri pe care nu le știai despre Sagrada Familia

Lucruri pe care nu le știai despre Sagrada Familia - travelandbeauty.ro

Lucrările celebra biserică au fost începute în 1882 și se derulează în continuare.

Proiectul Sagradei Familia a fost făcut de faimosul arhitect Antonio Gaudi. Acesta a avut în grijă construcția clădirii vreme de 40 de ani, ultimii săi 15 ani din viață dedicându-i exclusiv bisericii din capitala Spaniei.

Haideți să vedem de ce este atât de fascinantă această operă arhitecturală

– Sagrada Familia are o înălțime de 170 de metri; fiind cu 1 metru mai mica decât cel mai înalt deal din Barcelona. Gaudi credea că o operă a omului nu trebuia să întreacă o creație a Domnului.

– Biserica a fost construită exclusiv din donații. De aceea construcția sa s-a întins pe o perioadă îndelungată de timp. Gaudi dorea ca oamenii să fie uimiți de grandiozitatea bisericii și să fie astfel încurajați să doneze pentru încheierea construcțiilor.

– Acoperișul este prevăzut cu 17 turle. Cea mai înaltă turlă reprezentându-l pe Iisus Hristos, Fecioara Maria urmându-l din urmă pe fiul său, alături de cei 12 apostoli.

– Poarta centrală a bisericii este dedicată milei. Multe dintre fețele personajelor sculptate pe această poartă sunt chiar ale muncitorilor care au lucrat de-a lungul timpului la construcția catedralei; acesta a fost tributul lui Gaudi față de ei.

– Acoperișul bisericii are rolul unui far, pe acesta fost construit un mozaic în care se oglindește lumina lunii pentru ca marinarii să găsească mai ușor drumul către port.

– În timpul Războiului din 1936, atelierul lui Gaudi a fost distrus. Muncitorii constructori au reușit să restaureze o parte din machetele acestuia pentru a materializa în continuare ideile marelui maestru.

V-am atras atenția să vizitați Barcelona, nu?

 

Lucruri pe care nu le știai despre Sagrada Familia - travelandbeauty.ro
Image via Pixabay
Incă nu există niciun comentariu
Lasă un răspuns.

Adresa ta de email nu va fi publicată.