Look de vedetă – Audrey Hepburn

Talentata actriță, cunoscută pentru celebrele Vacanță la RomaMic dejun la Tiffany și My fair lady a reprezentat un model nu doar în materie de vestimentație, ci și de conduită. 

Modestia, educația protestantă, precum și faptul că a trecut prin cel de-al Doilea Război Mondial au ajutat la clădirea caracterului său de „anti-vedetă”. 

Deși cea mai răspândită imagine a sa este portretul său din Mic dejun la Tiffany, în faimoasa rochie neagră, cu șiragul de perle și ochelari de soare supradimensionați, fiul său, Luca Dotti declară într-un interviu că este imaginea cea mai puțin reprezentativă pentru stilul mamei sale. 

Când a apărut în Vacanță la Roma, a devenit un nou model pentru femei, deoarece alura sa diferea de siluetele provocatoare ale actrițelor vremii. Audrey avea aerul unui puștan, cu silueta-i subțire, ușor androgină, și coafura băiețoasă. Și stilul său vestimentar era unul mai ușor de abordat, mizând pe piese comode, dar de calitate.  

Cu toate că a colaborat cu Hubert de Givenchy și a fost imaginea multor produse high end ale vremii, în esență Audrey nu era o femeie extravagantă, ci practică. A fost foarte marcată de perioada copilăriei, și foametea prin care a trecut în cel de-al Doilea Război Mondial, așa că nu căuta opulența în ținutele sale, ci simplitatea, caracterul practic și calitatea. 

Nu era adepta trendurilor din modă, ci a descoperirii acelor ținute care ne vin bine, în care ne simțim comod și care rezistă în timp. 

Rețeta sa nu dă greș, deoarece piesele simple și potrivite siluetei proprii nu se demodează niciodată. Dovadă o fac actualitatea ținutelor sale iconice, precum helanca neagră sau bluza neagră cu dungi albe purtată cu pantaloni țigaretă și mocasini sau balerini simpli negri. 

Îi putem copia stilul, dar cu siguranță nu vom reuși să fim Audrey niciodată. Cel mai potrivit ar fi să-i urmăm sfatul, să găsim acele piese vestimentare care ne reprezintă și sigur vom arăta de milioane și ne vom simți ca niște vedete! 

Mă hrănesc cu poveștile oamenilor și îmi place să interacționez cu copiii, de la care cred că avem foarte multe de învățat despre noi înșine. În timpul liber cochetez cu acuarelele și visez la grădini veșnic verzi.

Incă nu există niciun comentariu
Lasă un răspuns.

Adresa ta de email nu va fi publicată.