Emoji, unde si când folosim aceste iconițe

Emoji

Emoji, cu toți știm ce este un Emoji. Dar cum au apărut aceste mici iconițe și de ce le folosim?

Emoji vine din limba japoneza,  pronunțat [emodʑi] si sunt niște ideograme și fețe zâmbitoare folosite în mesaje. Cuvântul în sine înseamna imagine plus caracter și există în diferite genuri, inclusiv expresii faciale, obiecte comune, locuri, tipuri de vreme și animale.

Primele utilizări le găsim pe telefoanele mobile japoneze. Ele au devenit populare după ce au fost incluse in Iphone si Android.

Azi sunt milioane de versiuni a micilor iconițe. Studiile arata ca folosirea lor în mesaje duce la o mai buna comunicare și transmitere a emoțiilor care nu pot fi transpuse în cuvinte. Micile iconițe sunt sunt procesate în același loc din creier ca fețele umane.

Folosirea lor ajuta sa înțelegem mai bine mesajele.

Si întrebarea la care nu avem răspuns, sau încercam o dezbatere și poate ne ajutați cu păreri:

 

Unde, când și în ce context folosim EMOJI?

 

Deocamdată nu exista un dicționar cu EMOJI (poate ar fi o idee sa-l facă cineva), astfel ca o iconița poate avea mai multe sensuri. O față nervoasă pentru o persoană într-un anumit context poate avea o însemnătate pentru alta persoana alta.

UNDE folosim EMOJI?

Aici putem sa ne gândim la doua categorii mari: pe rețelele de socializare intre prieteni și la serviciu în diverse corespondențe.

In ambele locuri trebuie sa ne definim bine audiența. O inimioara trimisă către o audienta greșită poate duce la interpretări greu de explicat. Includerea de emoticoane într-un mesaj trimis către un superior cu care interacționăm foarte rar nu pare o idee bună.

CAND folosim EMOJI?

In anumite corespondente putem folosi iconițele pentru a pune accent pe o situație haioasa, e ca o gluma folosita la un interviu. Dar din nou, trebuie avut grija, de ex o fata roșie poate sa însemne într-un context rușine sau în altul supărare. Când folosim și cum este înțeles mesajul va da de gândit ambelor parți.

 

 

 

 

 

Incă nu există niciun comentariu
Lasă un răspuns.

Adresa ta de email nu va fi publicată.