Doi sătmăreni ajung în cea mai geroasa localitate de pe planeta – Oymyakon (Rusia)

Oymyakon este un sat în Oymyakonsky Ulus din Republica Sakha, Rusia, situat de-a lungul râului Indighirka, la 30 km nord-vest de Tomtor pe Autostrada Kolyma. Aici s-au inregistrat temperaturi extreme, cu toate acestea în sat trăiesc peste 500 de suflete.

Cum e viata la minus 50 de grade? puteți sa aflați câteva detalii citind jurnalul celor doi sătmăreni care s-au încumetat sa călătorească cu o Dacie Duster pana la Oymyakon.

Attila și Kinga au parcurs peste 11,000 km sa ajungă în cel mai friguros oraș de pe planeta, Oymyakon.

Calatorie in Siberia OYMYAKON
Calatorie in Siberia OYMYAKON

Iata ce povestesc Attila si Kinga pe pagina de facebook, Hello Siberia Expedition

După ce am trecut munții, am părăsit drumul principal care merge la Magadan și am luat la dreapta spre Oymyakon au început problemele. Când am intrat in depresiune a început filmul nostru pe care nu vom uita niciodată! Am deja peste 2 milioane de kilometri conduși. Acești ultimi 200 de kilometri au fost cele mai grele din viața mea.

Noi ne uitam la temperaturile din TomTor care indicau -42 am zis, ok, no problem. Însă in depresiune am întâmpinat -50 de grade (confirmat ulterior și de localnici din TomTor). Mașina a început să se comporte foarte ciudat sub -43 de grade. Semnal la telefon nu aveam deloc, la -47 mașina pur și simplu a vrut să se ridice in aer ca și un elicopter.

Numai frrrrr, drrrrr zgomote fâșâitoare, nu am știut ce se întâmplă. Am prins un deal unde temperatura a fost de -40 totul a redevenit normal. După care iar -48 și mașina iar a vrut să se rupă! ???? La jumatea drumului a trebuit sa luam o decizie, continuam sau ne întoarcem.

Cu mașini nu ne-am întâlnit pe drum, dacă se oprea mașina era dezastru pentru noi.

Am luat decizia de a continua drumul nostru și cu rugăciuni la bunul Dumnezeu am ajuns in TomTor epuizați la maxim. NEO este un erou s-a chinuit dar nu ne-a lăsat pe drum. Acum suntem cazați la localnici, mașina este in garaj. Mâine sperăm să ajungem la Oymyakon, vedem cum se comportă mașina.  Avem de parcurs 30 de kilometri. Încă nu știm cum ne vom întoarce la Yakutsk fiindcă trebuie să mergem pe același drum pe care am venit și….. vedem! ???? Vremea se răcește…
Vă îmbrățișăm ????

UPDATE!!
Am primit informațiile necesare de la un prieten specialist in tot ce inseamnă Dacia: Sub -41 de grade se reglează injectoarelor la extrem, simte ca e problema. Am primit și rezorvarea, sper sa o pot face mâine!

Calatorie in Siberia OYMYAKON
Calatorie in Siberia OYMYAKON

Calatorie in Siberia OYMYAKON

Felicitări sătmărenilor pentru curajul de a înfrunta condițiile vitrege din îndepărtata rusie.

Incă nu există niciun comentariu
Lasă un răspuns.

Adresa ta de email nu va fi publicată.