Cultura băilor hamam

Cultura băilor hamam - travelandbeauty.ro

Hamamul este o baie publică turcească, extrem de populară în lumea orientală, a cărui origine se pierde în negura timpului Imperiului Otoman.

Conform istoriei, când turcii au ajuns în Anatolia, au adus cu ei tradiția băilor turcești.

Baia turcească înseamnă mai mult decât curățarea pielii, aceasta se îmbină cu viața de zi cu zi a oamenilor; baia publică devenind un loc unde oameni de toate categoriile se întâlneau, discutau, se cunoșteau.

În cadrul societății turcești, anumite etape din viața omului erau marcate printr-o baie. Astfel nașterea cuiva, căsătoria, și uneori chiar și doliul, veneau la pachet cu o baie ritualică.

Procedeul este unul similar cu ce se întâmplă într-o saună.

Totul începe într-o încăpere fierbinte, unde se va sta într-o zonă netedă de mozaic încălzit. Atunci când persoana care se relaxează în hamam, a transpirat prea mult și vrea să se relaxeze, poate merge într-o altă încăpere unde se poate stropi cu apă rece. După aceea, urmează un masaj care pune în funcțiune circulația sângelui. Procesul se încheie cu un moment de relaxare într-o cameră mai răcoroasă.

Hamamul energizează, detoxifixă, tonifică pielea și relaxează.

În rândul altor beneficii se numără detensionarea mușchilor, îndepărtarea celulelor moarte de la suprafața pielii.

Dacă doriți să aveți un moment pentru voi, dați click pentru a citi o serie de recomandări ale celor mai frumoase centre de wellness din România.

Incă nu există niciun comentariu
Lasă un răspuns.

Adresa ta de email nu va fi publicată.