Ce se întâmplă cu cabinele telefonice londoneze?

Ce se întâmplă cu cabinele telefonice londoneze? - travelandbeauty.ro

Dacă te gândești la o cabină telefonică vopsită în roșu o asociezi instantaneu orașului Londra.

Acestea au fost introduse pentru prima dată în 1920, dând pentru prima dată acces la telefon londonezilor din păturile sărace ale societății.

Odată cu utilizarea tot mai frecventă a telefoanelor mobile, cabinele telefonice londoneze au încetat însă a mai fi la mare căutare.

Astăzi multe dintre acestea se regăsesc într-o stare execrabilă.

Un grup de londonezi a decis însă să le readucă strălucirea de altădată.

„Aceste cabine telefonice sunt un simbol al Marii Britanii. Nu mi-a plăcut ideea ca ele să arate dezastruos în fotografiile turiștilor din întreaga lume. Așa că m-am gândit să le curăț. Așa este politicos. Să le remarc într-o stare de degradare era ca și cum mi-aș fi privit o rudă în vârstă aflată în suferință”, declară Emily Clifton, activistă.

Emily alături de mai mulți voluntari curăță cabinele telefonice londoneze pentru ca ele să fie din nou apreciate de către vizitatori. Eforturile lor ar putea însă să nu fie suficiente pentru salvarea acestei embleme londoneze.

Cabinetele roșii au fost înlocuite de o serie de dispozitice telefonice, cu wi-fi. Acestea sunt gratis și sunt ușor de folosit, inclusiv de către persoanele cu dizabilități.

O parte din vechile cabine telefonice roșii au fost puse la vânzare. Unele au fost transformate în biblioteci publice stradale, iar altele au fost închiriate unor mici afaceri locale.

„Dacă lucrezi într-un loc iconic, devii iconic la rândul tău”, spune unul dintre proprietarii unui magazin de reparat telefoane, găzduit într-o cabină telefonică roșie.

„Te gândești la toate conversațiile care au avut loc în aceste cabine. Declarații de dragoste, strigăte de ajutor. Aceste cabine le-au auzit pe toate și cred că este trist ca acum să fie goale”, spune Emily Clifton.

Nu a fost stabilită încă o dată fixă la care celebrele cabine telefonice să fie îndepărtate de pe străzile Londrei, informează BBC.

Incă nu există niciun comentariu
Lasă un răspuns.

Adresa ta de email nu va fi publicată.