5 posturi de yoga cu care să începeţi dimineața

Pozitii de yoga pentru a incepe dimineata - travelandbeauty.ro

Se apropie cu pași repezi decembrie, luna cadourilor, o perioadă frumoasă, dar stresantă.

Goana după cadouri, curățenia, pregătirile pentru sărbătorile de iarnă, toate presupun muncă și stres.

De aceea, trebuie să începeți diminețile cu energie și bună dispoziție, iar yoga vă poate ajuta.

De ce să alegeţi yoga?

Cuvântul yoga provine din sanscrită योग (uniune) și din termenul proto-indo-european yewg (a se alătura) și înseamnă uniunea dintre corp și minte.

Exercițiile de yoga sunt benefice pentru organism, căci ajută la îmbunătățirea stării de spirit şi a flexibilității și veți avea multă energie de la primele ore ale dimineții.

Dacă veți introduce exerciții de yoga dimineața, timp de cel puţin 21 zile, veți simți diferențele de la o zi la alta.

De ce este decembrie, luna cea mai potrivită pentru a începe exerciţiile de yoga?

În ultima lună din an, fiecare dintre noi își face o listă, iar, printre elementele pe care le adăugăm, se regăsesc dorinţele de a fi mai fericiți, mai sănătoși, mai împliniți, să eliminăm stresul și obiceiurile nesănătoase. De aceea, când eliminăm din viața lor un element negativ, de obicei, în locul lui rămâne un gol pe care trebuie să îl umplem.

Renunțarea la fumat, alcool, zahăr, ciocolată, indiferent la ce v-ați hotărât să eliminați din viața de zi cu zi, întotdeauna veți simți nevoia să înlocuiți acel obicei sau aliment cu ceva nou, mai sănătos.

Există adesea un motiv sau mai multe pentru care dezvoltăm obiceiuri, în fond ele alimentează un scop.

Obiceiurile pot reduce stresul sau pot constitui o formă de divertisment sau de a petrece timpul liber; ele, uneori, ne fac să ne simţim mai bine sau ne oferă un sentiment de siguranță. Așadar, obiceiurile nu sunt neapărat inutile, ci, pur şi simplu, nu ne ajută mereu să fim cele mai bune versiuni ale noastre.

Pentru a renunța la obiceiurile nefolositoare, trebuie introduse altele noi, care oferă avantaje similare minții și corpului, iar aici își face loc yoga.

Exercițiile de yoga ne ajută să avem mintea mai clară și corpul mai relaxat, sporind eliberarea de endorfine (hormoni fericiți).

Dacă alegeți să practicați yoga în fiecare dimineață, timp de 21 de zile, există o șansă să vă placă atât de mult încât să continuați acest ritual tot timpul anului.

Vom face o listă cu 5 posturi de yoga pe care le puteți face în fiecare dimineață.

1. Poziția copilului

Una din cele mai comode poziții de yoga, creează o conexiune între corp și pământ. Este recomandată în special persoanelor care suferă de anxietate.

Ce presupune?

Trebuie să vă aşezaţi pe călcâie, să aduceţi partea de sus a corpului pe coapse şi să aduceţi fruntea spre podea. Apoi, trebuie să vă concentraţi pe respiraţie şi să încercaţi să vă calmaţi mintea, rămânând în această poziţie.

2. Poziţia pisicii

Ce presupune?

Trebuie să staţi în genunchi, sprijinindu-vă în palmele pe care le aşezaţi în dreptul umerilor. Degetele trebuie să fie depărtate, iar genunchii aliniaţi cu şoldurile.

Inspiraţi şi arcuiţi-vă spatele în sus, aducând bărbia cât mai aproape de piept.

Pe măsură ce expiraţi, arcuiţi-vă spatele în jos şi ridicaţi bărbia cât mai sus. Repetaţi mişcarea de câteva ori, până simţiţi cum s-a relaxat coloana vertebrală şi pieptul s-a detensionat.

3. Poziţia câinelui cu aplecare în faţă

Ce presupune?

Corpul formează un V inversat cu solul. Din picioare, trebuie să vă poziţionaţi palmele întinse în jos pe saltea, ţinând mâinile perfect întinse şi la o distanţă mică de şolduri.

Apoi, trebuie să vă sprijiniţi în genunchi şi să expiraţi pe măsură ce vă ridicaţi genunchii de pe saltea şi să îndreptaţi şoldurile şi posteriorul către tavan.

4. Poziţia scaunului

Ce presupune?

Staţi cu picioarele apropiate, umerii relaxaţi, braţele pe lângă corp. Trageţi aer adânc în piept şi ridicaţi braţele deasupra capului, palmele să fie îndreptate una înspre cealaltă. Îndoiţi genunchii, împingând posteriorul în spate.
! Această poziţie de yoga nu este recomandată persoanelor care au dureri ale zonei lombare sau au tensiune scăzută.

5. Poziţia muntelui

Ce presupune?

Staţi cu picioarele uşor depărtate, cu greutatea corpului distribuită uniform. Trebuie să vă sprijiniţi bine pe tălpi şi să nu vă lăsaţi greutatea pe un singur picior. Respiraţi profund şi încet. Puteţi să ridicaţi mâinile deasupra capului, în timpul respiraţiei.

Aţi încercat până acum poziţii de yoga? Dacă da, nu ezitaţi să ne scrieţi.

Incă nu există niciun comentariu
Lasă un răspuns.

Adresa ta de email nu va fi publicată.